Dankzij een aantal schenkingen wordt het parochiehuis steeds mooier aangekleed. Na afloop van haar expositie schonk Janneke Draaijer een drietal borduurwerken, die inmiddels een mooi plekje hebben gekregen. En in de keuken valt het quiltwerk van Josita Verweij op. Zij gaf dit als dank bij haar vertrek.

Beide schenkers hartelijk bedankt.

Ine Bruggink

In het weekend voorafgaand aan Aswoensdag kunt u uw palmtakjes inleveren in de manden op het tafeltje in de kerk. Daags voor Aswoensdag worden deze verbrand en fijn gemaakt tot as. Van deze as ontvangt u van pastoor Tolboom het Askruisje. Na Aswoensdag zijn er dus geen palmtakjes meer nodig.

voedselbank 200De Voedselbank staat de laatste maanden behoorlijk in de belangstelling. Opvallend is het aantal acties dat overal wordt uitgevoerd om aan voldoende goederen te komen. Dat is ook dringend noodzakelijk. Door de toenemende gevolgen van de economische crisis neemt het aantal klanten zienderogen toe.

Vastenactie frontVan Aswoensdag op 6 maart tot eerste Paasdag op 21 april is het vastentijd. Een tijd voor bezinning én uitdaging! Onze tijd, geld en aandacht kunnen we dan delen met mensen die onze steun kunnen gebruiken, of dat nu ver weg is of juist heel dichtbij.

Ewa Celer komt in 2002 naar ons land en trouwt er later met John Heukers. Zij verlaat in dat jaar haar Poolse geboorteland. Daar studeerde zij na de middelbare school aan verschillende faculteiten en werkte er als inspecteur in het onderwijs. Haar hobby’s tonen haar kunstzinnige veelzijdigheid: poezie, het maken van sieraden en schilderen.

ziekenzalvingIn veel parochies is het gebruik de gelovigen gelegenheid te geven gemeenschappelijk het sacrament der zieken te ontvangen. Zieken en senioren kunnen zich dan opgeven om in een viering dit sacrament te ontvangen. We zijn het niet zo gewend om in de gemeenschap dit sacrament te beleven en te vieren. Vaak is de viering ervan thuis en zijn er wat familieleden en vrienden bij aanwezig.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact