­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

kerstpakketten assenNog een aantal weken en dan is het weer zover.... Kerstfeest! Naast de verhalen, gebeden en gezangen over de geboorte van het kind Jezus is Kerstmis voor velen van ons ook: lekker eten, cadeautjes misschien en genieten van de sfeer en van elkaar. Volop gezelligheid!

Dat geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn in Assen heel wat gezinnen met een laag inkomen. Zij kunnen door de dure boodschappen soms maar moeilijk rondkomen of lukt het niet om de kinderen eens iets extra's toe te stoppen. Dat is een nare ervaring. Kerstfeest 'vieren' rond een lege tafel is dan erg wrang.

Logo PCI 270 achtergrondkleurGelukkig kunnen we daar met elkaar iets aan doen. Want dankzij de financiële bijdragen van onze parochianen heeft de Parochiële Caritas Instelling (PCI) al verschillende jaren veel gezinnen blij kunnen maken met een mooi kerstpakket.

Dat doen we samen met de Protestantse Gemeente Assen, de wijkgemeenten van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Voedselbank, Vaart Welzijn, Budget Support, Ladies' Circle, Duo/Solo Bewindvoering, het Leger des Heils, Humanitas en de Gemeentelijke Kredietbank.
Samen met hen zorgt de PCI ervoor dat er vlak voor de feestdagen een pakket met levensmiddelen wordt bezorgd bij gezinnen die het goed kunnen gebruiken. Onze ervaring is dat deze vorm van naastenliefde heel erg wordt gewaardeerd.

Onze financiële middelen zijn echter beperkt. Daarom durven wij het aan om u ook dit jaar om een bijdrage te vragen zodat deze actie weer een succes wordt. Daarnaast stelt u ons ook in staat door het jaar heen hulp te verlenen aan mensen die het echt nodig hebben.

Voor veel parochianen is dit een mooie gelegenheid om iets te kunnen doen voor de medemens in de eigen omgeving ook al ken je die niet persoonlijk. Het gaat om gezinnen van allerlei achtergronden.En dat geeft een tevreden gevoel. Het is mooi en ontroerend werk om met relatief weinig middelen je medemensen heel blij te maken. Iets van je rijkdom afstaan en delen met anderen geeft veel voldoening.

U kunt uw kerstgift overmaken op bankrek.nr. NL97 INGB 0660 9218 39 t.n.v. de Parochiële Caritas Instelling, onder vermelding van: Kerstactie 2023.
Voor uw medewerking zijn wij u bijzonder dankbaar.

Het bestuur van de Parochiële Caritas Instelling, Gerard Klein Koerkamp

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­