aswoensdagDit jaar valt Aswoensdag op 6 maart. Met Aswoensdag begint de veertigdagentijd, ter voorbereiding op het paasfeest. Natuurlijk is er dan weer een viering in onze kerk waarin het askruisje wordt opgelegd.

Al enkele jaren is de functie van voorzitter binnen de locatieraad Roden niet ingevuld. In een onderhoud met een medeparochiaan heb ik mijn interesse geuit in het voorzitterschap. Na een gesprek met pastor Erich en het bijwonen van enkele locatieraadvergaderingen is het vertrouwen uitgesproken in mij als voorzitter locatieraad Roden.

voedselbank noordenveldOnze locatie Roden zamelt veel producten in voor de Voedselbank. De depothouder heeft gevraagd kenbaar te maken in welke periode aan welke producten behoefte is.

Na de viering van zondag 17 maart is er een boekentafel in de koffiezaal. We hebben opnieuw getracht een gevarieerd aanbod van boeken samen te stellen. Er zijn boeken over geloof, spiritualiteit, actualiteit, opvoeding en ver- schillende soorten bijbels.

In juli 2017 verscheen het wandelboek van Leek naar Westerbork Het spoor volgen, tien wandelingen met een geschiedenis. Bisschop, Mgr. Ron van den Hout, was nog maar kort in Groningen en ik hoorde dat hij geïnteresseerd was in het verhaal van de Joden in Groningen en in de Synagoge.

De Algemene Ledenvergadering van de KBO Roden, Leek, Peize en Omstreken van 23 januari werd goed bezocht. Het concept Samenwerkingsovereenkomst KBO-PCOB Noordenveld werd goedgekeurd en zal in de loop van dit jaar getekend worden.

Triniteit | Contact

Nieuweweg 11