Openstelling Asser kerken voor Oekraine

Openstelling Asser kerken voor Oekraine

Bekijk de nieuwsbrief online
 
balk boven
 
   Nieuwsbrief 26  |  8 maart 2022  
  logo parochie Franciscus

RK Parochie
H. Franciscus van Assisi


Assen - Zuidlaren - Roden

 
 
 

 

Kerk open voor Oekraïne op woensdagmiddag

 
 

 

bidden voor Oekraine

In reactie op de oorlog in Oekraïne zijn de rooms-katholieke parochiekerk en de protestantse Jozefkerk in het centrum van Assen de komende tijd op iedere woensdagmiddag opengesteld. Iedereen kan vrij binnenlopen om een kaarsje te branden, in stilte te bidden of een boodschap achter te laten.

Volgens de voorgangers, pastor Henyer Garcia en stadspredikant Bert Altena, zijn veel mensen begaan met de situatie. “We merkten toen we vorige week de kerk openstelden, hoeveel mensen zich betrokken voelen. We willen iedereen de komende tijd ook graag gelegenheid geven om elkaars onmacht te delen en kracht en moed te putten uit het gebed of door een kaarsje aan te steken”.

Daarnaast zijn kerken en kerkleden actief betrokken bij diverse hulpacties voor Oekraïne. Als het nodig is, zullen ze zich ook inzetten voor de opvang van vluchtelingen. “De kerken houden onderling contact en is er afstemming met het gemeentebestuur. Dat toont de saamhorigheid in onze stad”, verklaren de beide voorgangers.

De parochiekerk (Dr. Nassaulaan 3) is op woensdagmiddag open van 13-15 uur, de Jozefkerk (hoek Kerkplein-Collardslaan) aansluitend van 15-17 uur.
Aan het eind van de middag wordt in de Jozefkerk een kort gebedsmoment gehouden waaraan voorgangers van verschillende kerken in de komende weken meewerken.

Wij hebben vrijwilligers nodig om toezicht te houden tijdens openingstijd van de kerken. Wil u graag helpen om toezicht houden in de kerk neemt u dan contact met pastor Garcia.

Pastor Garcia is aan het overwegen om ook andere gebedsmomenten (stille aanbidding of rozenkransgebed) te gaan organiseren om te bidden voor vrede. Meer info volgt later.

 

   



balk onder
 
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, schrijf je hier dan uit