Aswoensdagvieringen en ander nieuws

Aswoensdagvieringen en ander nieuws
Bekijk de nieuwsbrief online
 
balk boven
 
   Nieuwsbrief 32  |  15 februari 2023  
  logo parochie Franciscus

RK Parochie
H. Franciscus van Assisi


Assen - Zuidlaren - Roden

 
 
 

   
 

Tijden van de vieringen op Aswoensdag 22 februari

 

Op woensdag 22 februari zullen de vieringen op de volgende tijden plaatsvinden (anders dan in Tau vermeld!!). Tijdens deze vieringen zal het askruisje toegediend worden.

Locatie Aanvang
Zuidlaren 19:00 uur Eucharistieviering o.l.v. pastor H. Garcia
Assen 19:00 uur Eucharistieviering o.l.v. pastor J. van der Mee
Roden 19:30 uur Woord- en communieviering o.l.v. pastor T. de Wolff




Kerkcafé op vrijdag 17 februari – Mgr van den Hout

 

bisschop van den houtDe volgende ‘Kerkcafé in de middag’ zal gehouden worden op vrijdag 17 februari in het parochiehuis in Assen.
Mgr. Ron van den Hout zal spreken over zijn bevindingen nu hij 5 jaar werkzaam is in het bisdom. Tevens zal hij een inleiding houden met de titel ‘Betekenis van de ballingschap voor Israël en onze kerk’. De middag begint om 14:00 uur.

De ontmoeting met de bisschop is informeel en belangstellenden uit de gehele parochie zijn van harte welkom. Vanaf 13:30 is het parochiehuis geopend.

U kunt zich opgeven bij Jopie Kingma (jopiekingma@home.nl – mob: 06-10840164) of bij Truus Konijn (koku46@kpnmail.nl – mob: 06-22377947).

 


Vastenwandeling – virtuele pelgrimstocht naar Jeruzalem

 

vastenactie jeruzalemAltijd al eens een voettocht naar Jeruzalem willen maken? Dan is dit uw kans! In de komende vastentijd bestaat de mogelijkheid om virtueel mee te wandelen van Assen via Rome naar Jeruzalem (bekijk introductie film hier).

Het wandelen start op woensdag 22 februari a.s. en slotwandeling is gepland op woensdag 5 april. Meer details over deelname en hoe je je kunt opgeven kunt u hier vinden.

 


Buxus takken gezocht – tekort aan palmtakjes

 

Buxus palmpasenDe palmtakjes, die we op Palmzondag meekrijgen, halen we uit de buxusstruiken.
Voor Roden en Zuidlaren lijkt het erop dat we ook dit jaar genoeg takjes kunnen krijgen via struiken bij parochianen of welwillenden.
In Assen knipten we ze uit de struiken in de tuin van de pastorie. Deze struik is echter flink geslonken en aangetast door de buxusmot zodat er dit jaar niet genoeg palmtakjes zijn.

Zijn er parochianen die ons uit de brand kunnen helpen en zelf buxus struiken hebben of weten waar we net voor palmzondag palmtakjes zouden kunnen knippen? We praten over in totaal ongeveer 200-300 takjes.
Indien u ons kunt helpen dan graag contact opnemen met pastor Garcia (06-26336116).

 

 

 
 

   



balk onder
 
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, schrijf je hier dan uit

statistiek