kerkbalans 200Verleden jaar konden we al vol trots vertellen dat de Actie Kerkbalans over 2017 in Assen een niet-geringe stijging gaf te zien van € 3.300,--. We kwamen uit op een totaalopbrengst van bijna € 76.500,--.  Dat was, na de forse dalingen in de twee voorgaande jaren, natuurlijk een heel mooie opsteker. En we hoopten over 2018 weer een stijging te kunnen realiseren.

Onze Kerkbalans-administrateur kwam aan het begin van het nieuwe jaar met het geweldige nieuws, dat er over 2018 opnieuw een behoorlijke stijging is gerealiseerd. De teller van de opbrengst stond op dat moment op € 79.105,--; een snelle rekenaar ziet een stijging van € 2.605,--. Een mooi resultaat, zeker als je ook nog even incalculeert, dat er iets minder (8) ‘bijdragers’ waren.

Kortom, genoeg reden om te zeggen: applaus voor onszelf. Dat geldt natuurlijk voor een ieder die zijn/haar financiële bijdrage heeft geleverd. Maar we willen ook alle Asser parochianen bedanken, die als loper en contactpersoon hun steentje hieraan bijdragen. Want zonder hen zou de Actie Kerkbalans helemaal niet lukken.

We staan op de drempel van de Actie Kerkbalans 2019. Na 18 januari zullen de lopers zich weer bij uw voordeur melden om de Kerkbalans-informatie te overhandigen. En binnen twee weken (uiterlijk 3 februari) komen ze terug om uw toezeggingsformulier voor 2019 mee te nemen.

We durven het bijna niet te zeggen, maar wat zou het mooi zijn als we volgend jaar om deze tijd weer zo positief voor de dag kunnen komen. Dat zou niet alleen een pluim op de hoed zijn van die meer van vijftig vrijwilligers, die zich de komende dagen inzetten. Het zou vooral voor ons als katholieke kerk in Assen het signaal zijn, dat we nog geven om onze geloofsgemeenschap, die samen het geloof wil vieren in die mooie kerk aan de Nassaulaan. Laten we daarvoor gaan in de komende weken!!

Jan Wessels

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter