kerkbalans 200In de maand januari gingen ruim zestig vrijwilligers op pad met de informatie-enveloppen over de Actie Kerkbalans onder de arm. Een paar weken later werden de, door diezelfde vrijwilligers weer opgehaalde, toezeggingsenveloppen geopend. En we waren best benieuwd hoe het resultaat dit jaar zou uitvallen in vergelijking met voorgaande jaren.

Inmiddels heeft de Kerkbalansadministrateur de eerste resultaten op papier staan. Per 1 maart is de stand dat voor een bedrag van € 67.850 aan toezeggingen is ontvangen. Dat is iets meer dan vorig jaar maar wel wat minder dan in 2017. Maar dit is maar een tussenstand. Voor dit jaar moet er nog een aantal brieven binnenkomen, dus wie weet….

Ruim zestig vrijwilligers gingen op pad. Voorwaar een respectabel aantal, waar we best trots op zijn. Want vergeet niet: ze moeten in die wintermaand minstens twee keer de deur uit, en soms nog vaker.
Daarom willen we hen langs deze weg hartelijk danken. Want laten we eerlijk zijn: zonder die vrijwilligers was er misschien niet eens een Actie Kerkbalans.

Jan Wessels, coördinator Kerkbalans

Maria Tenhemelopneming | Actueel