­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

kerkcafe senff frontOnze parochiaan Frans Senff is half maart vertrokken naar Tanzania. Hij zal daar weer enige weken aan het werk gaan in het Endulen Hospital. Hij heeft beloofd ons regelmatig op de hoogte te brengen van zijn verblijf. Een eerste update...

blog 1 foto4Momenteel zit ik bijna 2 weken in het Endulen hospital. Op de kraamafdeling is het heel druk. In maart 60 bevallingen. Als dit zo blijft halen we zeker het streefaantal van 500. Er zat best een redelijk aantal moeilijke bevallingen tussen.

Vorige week nog 2 sectio's met succes gedaan. Het doet me deugd dat de operatiekamer gelukkig goed functioneert en dat de staf toegewijd bezig is. De operatielamp functioneert gelukkig weer door de vanuit Nederland meegebrachte gloeilampen. Speciale dank aan George voor het uitvogelen van de exacte lampen.
De bloedbank moest wel aangestuurd worden. Gelukkig dat de pastoor afgelopen zondag en de komende zondagen een beroep op de mensen zal doen. De zonnebatterij voor de koelkast blijkt nu in de natte tijd te weinig op te laden. Er zal dus een tweede batterij moeten worden aangesloten.
De buitenklinieken lopen gelukkig goed en worden, dankzij de nieuwe auto, druk bezocht. De apotheek is redelijk gevuld, doch helaas ontbreken er weer noodzakelijke medicijnen.
Afgelopen zaterdag had ik weer een enthousiaste bijeenkomst met de traditionele vroedvrouwen. Ook opnieuw het onderwerp over circumcisie bij vrouwen aangeroerd.

Wilde Ganzen
Velen hebben mogelijk afgelopen zondag de uitzending van de Wilde Ganzen gezien. Helaas was er een misverstand mijnerzijds... de opbrengst is bedoeld voor de Wilde Ganzen in het algemeen om daarmee allerlei projecten te kunnen financieren. De uiteindelijke opbrengst was ruim € 26.600,-
Met alle donaties en toezeggingen die nog onderweg zijn ontbreekt er nog € 3.000,-  om aan het streefbedrag van € 40.000,- te komen. Wanneer wij dat gehaald hebben ontvangen wij van de Wilde Ganzen het mooie bedrag va € 20.000,- als aanvulling op het totale bedrag van € 60.000,- 
We zijn er dus nog niet. Donaties blijven hard nodig zowel voor het röntgenapparaat alsmede voor andere spoedeisende zaken zoals de bloedbank, operatiekamer en de apotheek. Ik hoop weer een beroep op jullie te mogen doen.
Donaties zijn van harte welkom op rekeningnummer NL39INGB0001988400 ten name van F.A. Senff, onder vermelding van Endulen hospital.
Intussen ga ik gestaag verder met de medische ondersteuning. Ik hou jullie op de hoogte.

Stay well, be blessed, asante sana, kwa heri,
Frans

Frans stuurde op 17 april via Whatsapp twee foto's, met de opmerking:
"Ook de fleecedekentjes (gemaakt door een parochiaan) worden in dank aanvaard."

blog 2 foto 5 blog 2 foto 6

We ontvingen vandaag (15 april) via Whatsapp een aantal nieuwe foto's.

blog 2 foto 1 blog 2 foto 2
blog 2 foto 3 blog 2 foto 4
Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­