­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

Pinksterviering frontZo moet het ook ongeveer in Jerusalem zijn geweest, ruim 2000 jaar geleden. Deze keer is onze kerk in Assen plaats van handeling. Het is Pinksteren 2019. Rond het altaar staat een veelkleurige rij van kerkgangers.

Tweede lezing in de taal van de TamilsOp uitnodiging van pastoor Tolboom bidden zij ieder in hun eigen taal de bekende woorden van het Onze Vader. Het is een van de indrukwekkende onderdelen van deze speciale viering. De voorbeden geven dezelfde pluriformiteit weer.  Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze vieringen klinkt het Roemeens. Het Portugees wordt afgewisseld met het Afrikaanse Igbo. In het Drents wordt om inspiratie van de Heilige Geest gevraagd. En bij de bijdrage in het Twents is bij sommige kerkgangers een glimlach een blijk van herkenning.

Het is net als toen volgens de bekende passage uit de Handelingen. ”Plotseling kwam uit de hemel een gedruis alsof er een hevige wind opstak en heel het huis waar zij gezeten waren, was er vol van. Er verscheen iets dat op vuur geleek en dat zich, in tongen verdeeld, op ieder neerzette. Zij werden allen vervuld van de Heilige Geest en begonnen te spreken in vreemde talen.”

Het jubilerende (uitgebreide) EnchanteHet jubilerende Enchanté koor had het repertoire bij deze gelegenheid in twee opzichten aangepast. De keuze van de liederen was gebaseerd op het multiculturele karakter van de dienst. En de samenstellers kozen ook liedjes uit het verleden passend bij het 20-jarig bestaan. Van het Russische Tibi Pajom tot het Portugese Dulce Canto. Ondersteund door piano en twee gitaren. In dat muzikale pakket paste het optreden van een deel van de familie Bouma.

De vele lekkere hapjes...Pinksterwens...
Het was de Pinksterwens van de organisatoren: “Maak ons, Heer, ontvankelijk voor de tekenen van deze tijd”. En dat mag ook gepaard gaan met lekkere hapjes uit alle delen van de wereld, smakelijk geserveerd, in het parochiehuis als een mooi slot. Met als opdracht een citaat uit een van de liedjes: “Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan”.

Ton Kuis

Meer foto's...

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­