open monumentendag frontZaterdag 14 september was het de jaarlijkse Open Monumentendag. Het thema dit jaar was: Plekken van plezier.

Dit werd bij onze kerk tot uitdrukking gebracht door de Carnavalsvereniging De Narren van Pitlo. Zij hadden op het kerkplein een kleine uitstalling gemaakt van attributen, die centraal staan bij het carnavalsfeest. Maar ook de geschiedenis van de carnaval in Assen kreeg een plekje.

Als tweede uiting van plezier strooide het draaiorgel Het Pronkjewail van Joris ten Have uit Zuidlaren voor de kerk zijn klanken over het plein. Tussendoor speelde Joris ook nog even op het orgel in de kerk.

Ruim honderd bezoekers kwamen de kerk even van binnen bekijken. Onze ‘gastpersonen’ waren daar best tevreden over.

open monumentendag 1  open monumentendag 2
 open monumentendag 3 open monumentendag 4