Over de uitgaanscollecte in het weekend van 19-20 oktober voor Missio bij gelegenheid van Wereldmissiemaand kunt u elders lezen.

Bij het uitgaan van de vieringen van het weekend van 9 en 10 november is er een uitgaanscollecte voor de Katholieke Vereniging Athanasius en Willibrord. Deze vereniging stelt zich de eenwording der kerken ten doel. Het christendom is in Nederland, maar ook wereldwijd een bonte lappendeken van verschillende kerken en geloofsgemeenschappen. Het lijkt ondoenlijk daar eenheid in te bereiken of horen we in onze oren en in ons hart nog Jezus’ vurige wens ‘Dat zij allen één zijn…’?
Oecumene (het streven van de kerken naar eenheid) is tot nu toe een moeizame weg gebleken, maar we moeten ermee doorgaan, omdat het een verlangen van Jezus zelf is dat Zijn leerlingen één zijn. Graag vraag ik u om een royale bijdrage in deze uitgaanscollecte voor de Katholieke Vereniging Athanasius en Willibrord.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact