caritasNog een aantal weken en dan is het weer zover Kerstfeest! Naast de dieperliggende gedachte rondom Kerstmis is Kerst voor velen van ons ook: lekker eten, cadeautjes misschien en genieten van de sfeer en van elkaar. Kortom gezelligheid ten top!

Dat geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn ook in Assen heel wat gezinnen met een laag inkomen. Zij kunnen soms maar moeilijk rondkomen. Het lukt niet altijd om dagelijks een fatsoenlijke warme maaltijd op tafel te zetten. Of om de kinderen een stukje fruit of iets extra's toe te stoppen. Dat is een nare ervaring. Kerstfeest 'vieren' rond een lege tafel is dan erg wrang.

Gelukkig kunnen we daar met elkaar iets aan doen. Want dankzij de financiele bijdragen van onze parochianen hebben wij als bestuur van de Parochiele Caritas Instelling (PCI) al verschillende jaren heel veel gezinnen blij kunnen maken met een mooi kerstpakket. Samen met de Protestantse Gemeente Assen en in overleg met de Voedselbank, Budget Support en Humanitas zorgt de PCI er al meer dan tien jaar voor dat er vlak voor de feestdagen een pakket met levensmiddelen wordt bezorgd bij gezinnen die het heel goed kunnen gebruiken. Onze ervaring is dat deze vorm van naastenliefde heel erg wordt gewaardeerd.

Onze financiële middelen zijn echter beperkt. Daarom durven wij het aan om u ook dit jaar weer om een bijdrage te vragen zodat deze actie weer een succes wordt. Ook stelt u ons in staat door het jaar heen hulp te verlenen aan mensen die het echt nodig hebben.
Voor veel parochianen is dit een mooie gelegenheid om iets te doen voor de medemens. Vaak vinden ze het ook fijn vinden om wat te kunnen geven aan iemand in de eigen omgeving.
Het is mooi en ontroerend werk om met relatief weinig middelen je medemensen heel blij te maken. Iets van je rijkdom afstaan en delen met anderen geeft veel voldoening.

U kunt uw kerstgift overmaken op IBAN: NL97 INGB 0660 9218 39 t.n.v. de Parochiële Caritas Instelling, onder vermelding van: ‘Kerstactie 2019’.

Voor uw medewerking en steun zijn wij u bijzonder dankbaar.

Namens het bestuur van de Parochiële Caritas instelling:
Willy van Olffen en Gerard Klein Koerkamp

Maria Tenhemelopneming | Actueel