vastenwandeling 2021

banner Assen

kerkbalans 200Binnen diverse kerken in Nederland – ook in Assen - is de Aktie Kerkbalans (AKB) aan het begin van elk jaar een terugkerend fenomeen.

De leden van de kerk geven aan welke financiële ondersteuning zij aan hun kerk geven in het komende jaar. Het is naast onder andere collectes de grootste bron van inkomsten voor de kerk.

Binnen onze locatie is een groepje van vijf mensen jaarlijks bezig om de actie in goede banen te leiden. Tot voor kort bemoeide Jan Wessels zich met de ICT, de post en ideeën over de brieven die verstuurd moeten worden naar u. Sinds kort heeft hij die werkzaamheden overgedragen aan Tom van der Werf, waardoor de gemiddelde leeftijd in de groep omlaag is gegaan. Jopie Kingma houdt zich vooral bezig met de logistiek rond het rondbrengen van de enveloppen en het terughalen daarvan zodat we weten wie meedoet en met hoeveel geld.

Om alle maandelijks binnengekomen bedragen onder controle te houden is Jan Klever aanwezig die de bedragen in een spreadsheet heeft staan. Daar maakt hij weer statistieken van zodat we van maand tot maand weten hoeveel er “binnen” is en hoeveel er nog komt. Ook maakt hij statistische gegevens over de verdeling van het geld naar leeftijd van de gever en hoeveel er gegeven wordt.

De voorzitter van de locatieraad Ben Rijpkema komt jaarlijks helpen met het sorteren van de binnengekomen enveloppen met toezeggingen (of niet) en als penningmeester houd ik het algemene toezicht en verzorg ik de rapportage naar de locatieraad en het parochiebestuur.

De hoogte van het bedrag is minder belangrijk dan meedoen met de AKB. Mocht u nog geen AKB-brief hebben gekregen en u wilt toch meedoen, stuur dan s.v.p. een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U krijgt dan prompt een toezeggingsbrief van mij toegestuurd die ik natuurlijk graag weer terugontvang.

Jos Engelman, penningmeester

Maria Tenhemelopneming | Actueel