­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

coronavirus

livestream vieringen

banner Assen

adventsactie 200Na de vieringen in het weekend van 18 en 19 december is er een deurcollecte voor de Bisschoppelijke Adventsactie. Met deze jaarlijkse Adventsactie geeft de katholieke geloofsgemeenschap van Assen uiting aan haar solidariteit met de Derde Wereld en bouwt zij mee aan een wereld waar gerechtigheid heerst.

Adventsactie organiseert in de tijd voor Kerstmis collectes voor het inzamelen van geldmiddelen, waarmee concrete projecten in minder ontwikkelde landen worden ondersteund.

Tijdens de adventsperiode – de periode van vier weken voorafgaand aan Kerstmis – vraagt de Adventsactie aandacht voor de hoop. Hoop op de komst van het Licht. Hoop op een betere wereld. Hoop dat iedereen kan delen in overvloed en dat op een dag alle mensen een waardig leven kunnen leiden. Hoop is nooit vanzelfsprekend. Daarom vertellen we verhalen van mensen die met hun toewijding en hun liefde een verschil maken.

Het hoogtepunt van die hoop is de geboorte van het kind in een stal in Bethlehem. Laten we in die hoopvolle verwachting van Kerstmis ons hart laten raken en onze solidariteit tonen. Zo bouwen we mee aan een wereld waar gerechtigheid heerst, een wereld zoals het kind in de kribbe die gewild heeft.

Adventsactie voert dit jaar campagne voor vier projecten die moeders en kinderen centraal stellen. Welk thema past beter in deze tijd voor Kerst, de tijd waarin een aanstaande moeder op pad ging om haar kind een veilig thuis te bieden? Het gaat om de volgende projecten:
-    Opvanghuis voor Zwangere vrouwen in Zimbabwe
-    Zorg tijdens de zwangerschap in de Gazastrook
-    Extra zorg voor kinderen in El Salvador
-    Verbeteren van de geboortezorg in Somalië
Op de website www.adventsactie.nl is meer te lezen over deze projecten.

De opbrengst van de Adventsactie zal deze moeder-kind-projecten ten goede komen. Bent u niet in de gelegenheid uw financiële bijdrage in de deurcollecte te doen, dan kunt u die altijd overmaken op bankrekening nr.
NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. Bisschoppelijke Adventsactie te Den Haag.

Namens de werkgroep Vrede, Ontwikkeling en Missie
Gerda Klein Koerkamp

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­