extra akb button

pastorpraat

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: Assen (max. 55), Rolde (max.40), Zuidlaren (max. 38) en Roden (max. 65). En aanmelden is nog steeds verplicht!

Voor Zuidlaren: elke dinsdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913 en via email tot dinsdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Roden: elke woensdag
19.00-20.00 uur, telefoon 050-5014891 en via email tot woensdag 19.00 uur: email kerkbankroden@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

bloemenhulde frontNu de deuren van de verzorgings- en verpleeghuizen weer wat verder open gaan - zo ook bij alleenstaande ouderen en zieken - vonden wij het als Werkgroep ‘Omzien naar Elkaar’ hoog tijd worden om een kleine bloemenhulde te bezorgen bij al deze parochianen.

Zo laten we weten dat onze geloofsgemeenschap hen in de bizarre afgelopen maanden niet is vergeten. Woensdag 17 juni zijn de vrijwilligers op pad geweest om de plantjes te bezorgen.

bloemenhulde 1Wat doet de werkgroep 'Omzien naar Elkaar'
Omzien naar elkaar betekent eigenlijk niet anders dan 'kijken en luisteren naar wat andere mensen nodig hebben'. Meestal is een luisterend oor, een vriendelijk woord en een hartelijke reactie al voldoende om mensen een fijne dag te bezorgen. Dat is waar de werkgroep 'Omzien naar elkaar' zich mee bezig houdt.

De werkgroep  bestaat momenteel uit 17 personen.
Naast het bezoeken van onze zieke mede-parochianen thuis of in het ziekenhuis, hebben wij ook aandacht voor ouderen in het verpleeg- en verzorgingshuis en worden ook de verjaardagen van parochianen in een goede gezondheid niet vergeten.

Voor het financieren van een bloemetje of aardigheidje bij ziekte en met ziekenzondag, bij verjaardagen vanaf 75 jaar, met Kerstmis en Pasen en zoals nu in coronatijd, zijn wij afhankelijk van giften van u als mede-parochiaan. Daarvoor zijn wij u als werkgroep ook erg dankbaar.
Wanneer u onze werkgroep een warm hart toedraagt en u wilt ons helpen kunt u een financiële ondersteuning overmaken op rekening NL 89 INGB 0000758704 t.n.v. De Werkgroep Omzien naar Elkaar.

Maar ook op een andere manier kunt u helpen. Er komen steeds meer oudere parochianen bij. Dat betekent voor de werkgroepleden steeds meer bezoekjes afleggen, steeds meer tijd investeren. Het zou daarom heel fijn zijn wanneer wij vanuit de parochie wat versterking krijgen om dit dankbare werk te kunnen blijven doen. Iets voor u? Het kost u slechts een paar uurtjes per maand. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de werkgroep, Truus Konijn.

Heeft u vragen of behoefte aan contact belt  u dan met één van de bestuursleden van de werkgroep.
Cintha Luchtenberg, secretaresse, M. 06-42241539
Maria ter Steege, penningmeester, M. 06-12896962