­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

extra akb button

pastorpraat

coronavirus

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: Assen (max. 55), Rolde (max.40), Zuidlaren (max. 38) en Roden (max. 65). En aanmelden is nog steeds verplicht!

Voor Zuidlaren: elke dinsdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913 en via email tot dinsdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Roden: elke woensdag
19.00-20.00 uur, telefoon 050-5014891 en via email tot woensdag 19.00 uur: email kerkbankroden@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

KVV 200Met inachtneming van de richtlijnen en adviezen van het RIVM die op dit moment gelden, geven we graag wat informatie over hoe wij als bestuur van de KVV denken over het opstarten van de activiteiten voor het komend seizoen.

kvv nieuwsbriefHet parochiehuis blijft gesloten tot 17 augustus a.s. Als alles goed gaat zijn vanaf die datum bijeenkomsten in het parochiehuis weer mogelijk.

Ook als bestuur willen wij niets liever dan de activiteiten van de KVV weer opstarten, maar we gaan er van uit dat dat dit jaar niet gaat lukken op de manier zoals we gewend zijn. Rekening houdende met de voorgeschreven afstand van 1,50 m. is het niet mogelijk om in de grote zaal met meer dan 10 personen bij elkaar te komen. Tenzij er na 1 september andere maatregelen gelden.
De enige mogelijkheid is, dat wij  voorlopig alleen activiteiten en bijeenkomsten organiseren voor kleine groepen. Maatwerk dus!

Als eerste...
Het lijkt ons verstandig om tijdelijk de bijeenkomsten te verplaatsen van de avond naar de middag. De meeste leden kunnen dan nog met de scootmobiel, de rollator of de fiets komen en hoeven dan niet met meer dan 3 personen in een auto te zitten. Want dat mag op dit moment nog niet.

Start van het nieuwe seizoen
We beginnen het nieuwe seizoen met een eucharistieviering in de kerk. Aansluitend koffie drinken in de tuin van de pastorie en/of gedeeltelijk in het parochiehuis. Dat is afhankelijk van het weer.

Op de thee…
Voor eind augustus en september hebben wij een aantal middagen gepland in het parochiehuis. Per keer zijn er 10 personen welkom. Dus... op de thee bij de KVV.

Samen wandelen!
Wij zorgen voor een korte en langere wandelroute. Voorlopig één woensdagochtend per maand. We starten begin september. Als bestemming kiezen we voor het Asserbos en pauzeren we voor een kop koffie bij het Duurzaamheidscentrum.

En hoe dan verder…
Ook in de maand oktober – wanneer de omstandigheden niet veranderen – stellen wij voor de middagprogrammering aan te houden. Natuurlijk onder het genot van een kop thee of koffie willen wij dan wel een aantal activiteiten aanbieden.

Een handwerkclub (10 personen per middag)
Verdeeld over twee donderdagmiddagen. Breien, haken... Leuk; misschien voor het Endulen Hospital’. Knuffels breien of haken. Kaarten maken of borduren. Maakt niet uit wat je wilt doen.
Voorwaarde: eigen materiaal of werkje meenemen. Daar kan je dan ook thuis verder mee.

Op de thee bij de KVV!! (10 personen per middag)
Voor de dames die niet van handwerken houden: twee donderdagmiddagen per maand Op de thee bij de KVV!! Gewoon even gezellig ‘bijteuten en bijpraten’. En luisteren naar een leuk verhaal of mooi gedicht.

De KVV bios
We hebben in het parochiehuis een nieuwe beamer en groot scherm. Dat is mooi om een film te draaien. Wij  proberen in de maand oktober nog twee filmmiddagen te plannen. De titel van de film en de data hoor je in september.

100-jarig bestaan KVV
Daar hebben we op dit moment nog geen concrete plannen voor uitgewerkt. Reden: onwetendheid hoe het virus zich de komende tijd gaat gedragen.

We wensen iedereen met een beetje meer vrijheid: een hele mooie zomer!
Maar vooral: blijf gezond allemaal!!

Bestuur Katholieke Vrouwenvereniging

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­