vieringen

banner Assen

kerkbalans 200Het resultaat tot nu toe van de Actie Kerkbalans heeft ons als werkgroep heel positief gestemd. Het bedrag aan toezeggingen staat nu op € 68.850.

Dat is ondanks de trend van een dalend aantal parochianen vergelijkbaar met vorig jaar rond deze tijd. De betalingen in januari waren een extra verrassing: € 18766,80. Sinds 2013 is dit niet meer gebeurd.
Nog niet alle parochianen hebben een antwoordformulier voor Kerkbalans ingeleverd, misschien zelfs niet gekregen. Wij willen graag een goed beeld krijgen van de uiteindelijke opbrengst van de Kerkbalans en het resultaat van vorig jaar t.w. € 74269,73 evenaren. Daarom hierbij het vriendelijk verzoek om ons in elk geval uw antwoord op de Actie Kerkbalans te sturen. Een toezeggingsformulier kunt u bij het onderstaande mailadres opvragen.

Graag wil ik alle medewerkers aan de Actie Kerkbalans bedanken voor hun inzet en alle parochianen voor uw toezegging en overboekingen.

Automatische (officieel periodieke) overschrijving:
Het administratief bijhouden van de ontvangst van de toezeggingen is veel werk en vergt veel tijd. Het contact leggen bij het achterblijven van een betaling is geen prettig werk. Het lijkt op bedelen en kost veel extra tijd. U kunt het voor ons en voor uzelf gemakkelijker maken door bij de bank een automatische overschrijving in te stellen. Het geeft ons en ook u de zekerheid dat de betaling niet wordt vergeten. Het bedrag dat u (gespreid) wilt overmaken kunt u zelf bepalen. Hiermee houdt u zelf de regie over uw geld. Een relatief klein aantal parochianen heeft dat al gedaan U kunt als u dat wenst altijd zelf uw bedrag wijzigen of stopzetten.

Automatische Incasso:
Automatische incasso voor de Actie Kerkbalans is niet handig en wordt bijna niet gebruikt. Voornamelijk vanwege de wisselende bedragen. Bij de parochie wordt voornamelijk bij de betaling van het Tau-abonnement van een automatische incasso gebruik gemaakt.

Periodieke overeenkomst:
Een andere methode om uw betaling makkelijker te maken is een periodieke overeenkomst gedurende een periode van vijf jaar. U legt schriftelijk vast dat u vijf jaar lang een X-bedrag (de hoogte bepaalt u zelf) aan de kerk schenkt. Dit werkt het makkelijkste via een automatische overschrijving, maar dat is aan u. Het voordeel van deze methode is dat uw gift vaak tot 100% aftrekbaar is van uw jaarlijkse belastingaangifte. Aan het einde van die vijf jaar krijgt u van de penningmeester een seintje dat uw overeenkomst op datum X verloopt. Een nieuwe overeenkomst wordt gelijk - blanco - meegeleverd.

Contact
Als u vragen heeft, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een blanco machtigingsformulier of voor informatie over andere zaken, dan ben ik als penningmeester u graag van dienst.

Jos Engelman
Locatiepenningmeester Assen