­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

vastenactie 200De campagne van Vastenactie in de veertigdagentijd 2020 - van Aswoensdag 26 februari tot eerste Paasdag 12 april - staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden.

vastenactie 2020Een gedegen opleiding stelt mensen namelijk beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten. In Nederland vinden we het vanzelfsprekend dat alle kinderen naar school gaan, studeren of een beroep leren. Een goede opleiding heb je immers nodig om een baan te vinden en je eigen geld te verdienen. Hoewel tegenwoordig wereldwijd al 91 procent van alle kinderen basisonderwijs volgt, krijgen jongeren in veel ontwikkelingslanden niet de kans om na de basisschool verder te leren. Ze zijn dan aangewezen op ongeschoold en slecht betaald werk. Ondanks hun baan leven hier heel veel mensen in armoede.

Toekomst met perspectief
Een goede opleiding kan daarin verandering brengen en ervoor zorgen dat mensen een fatsoenlijk inkomen gaan verdienen. Dat maakt hen economisch en maatschappelijk sterker. Net als in Nederland is vervolgonderwijs dus noodzakelijk voor een toekomst met perspectief.
Met hulp van Vastenactie volgden al meer dan vierduizend mensen de afgelopen drie jaar een beroepsopleiding en kregen meer dan tienduizend jongeren basis- of voortgezet onderwijs. Met de Vastenactie-campagne 2020 willen we nog veel meer mensen een steuntje in de rug geven om hen te helpen op eigen benen te staan, voor zichzelf en hun familie te zorgen én een rol te spelen in hun gemeenschap.

In 2020 ondersteunt Vastenactie wereldwijd projecten in ontwikkelingslanden die beroepsonderwijs aanbieden. Voor veel (jonge) mensen zijn vakscholen te ver weg. Anderen, die wel een opleiding hebben gevolgd, vinden op het platteland waar ze wonen geen werk. Zij krijgen steun bij het opstarten van een eigen onderneming. Met deze projecten stellen we mensen in staat te werken aan een betere toekomst.

Doet u mee? U kunt de projecten van Vastenactie steunen:

  • door vastenkalenders te kopen
  • via de deurcollecte na de vieringen op 14-15 en 28-29 maart
  • door deelname aan de gezamenlijke wandeltocht op zondag 1 maart
  • via storting op banknummer NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie

Meer informatie is te vinden op www.vastenactie.nl

Namens de VOM-groep Assen, Gerda Klein Koerkamp

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­