­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

240705 vrijwilligersavond frontHet is vrijdagavond 5 juli rond half zes. Gestaag druppelen de vrijwilligers van de locatie Assen het Parochiehuis binnen.

In de achterzaal worden ze voorzien van een drankje en kunnen ze doorlopen naar buiten, waar op het terras een aantal tenten zijn geplaatst. Helemaal achterin zorgen de muzikanten van ‘Little Wing’ voor achtergrondmuziek. Natuurlijk herkennen veel bezoekers Rien Luchtenberg en Taco de Wolff in de band.

240705 vrijwilligersavond 19Little Wing

240705 vrijwilligersavond 06Waardering voor vrijwilligers

In zijn welkomstwoord benadrukte pastor Garcia voor de ruim 80 bezoekers nogmaals de waarde van vrijwilligers voor onze kerk. “Waar zou ik zijn zonder de mensen die kerkbezoekers ontvangen, de financiën regelen, voorgaan in of assisteren bij vieringen, de kerk schoonmaken en opsieren met bloemen. Maar ook de bestuurlijke zaken zijn belangrijke taken voor onze vrijwilligers. Kortom, voor al die inzet geldt deze gezellige avond als waardering.”

Paaskaars
Zoals al jaren de gewoonte is, werd ook dit jaar een vrijwilliger in het zonnetje gezet met de uitreiking van de paaskaars. Pastor Garcia: “Dit keer gaat de kaars naar een man die op de achtergrond, min of meer in stilte, veel werk verzet op financieel gebied. Hij zorgt voor het tellen van de collectes en het wegbrengen van die gelden. Ook de administratie rond Kerkbalans en Tau ligt al jaren in zijn vertrouwde handen.” Na deze woorden riep de pastor Jan Klever naar voren en overhandigde hem (en Riet) de paaskaars van vorig jaar. Ze waren zichtbaar verguld met dit blijk van waardering.

240705 vrijwilligersavond 11Paaskaars voor Jan en Riet Klever

240705 vrijwilligersavond 28Quizzen met logo's...

Na dit officiële deel konden we aansluiten voor een heerlijk buffet uit de Indonesische Keuken, waarmee parochiaan Vera Kapoh ons van haar kookkunsten liet genieten. Samen met de soep vooraf was het eten een schot in de roos.

Quizzen
De rest van de avond werd, behalve met keuvelen, gevuld met een quiz. Daarvoor werden we ingedeeld in ‘kleurgroepen’. Het eerste deel bestond uit een 15-tal muzikale intro’s, gespeeld door de band. Het raden van de liedjes plus uitvoerenden was toch best moeilijk (uw verslaglegger wist er maar één). De tweede opdracht was het thuisbrengen van een groot aantal logo’s; we kregen de indruk dat die opdracht iets beter te vervullen was. Uiteindelijk bleek de paarse groep het beste resultaat te scoren; zij won deze avond de hoofdprijs: voor elk lid een “belleblaas”.

Rond negen uur vertrokken de aanwezigen langzamerhand weer huiswaarts; een mooie avond lag achter hen. En volgend jaar maar weer…

Jan Wessels

Meer foto's...

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­