gezinsvieringEind vorig jaar is er een nieuwe werkgroep voor de gezinsvieringen gevormd. En deze groep stelt zich graag even aan u voor.

De werkgroep bestaat uit Annemiek Bruins, Arjan Bouma, Sura Al Yateem, Fatima Fernandes, Stefan van Veen, Gonnie van Veen en pastoor Tolboom en ook de beide katholieke scholen in Assen zijn hierbij betrokken. Vanuit de scholen zijn Agnes Caïro (Maria in Campisschool) en Hiltje Ketelaar (Vredeveldschool) aangesloten.

Een leuke enthousiaste groep mensen die circa vier keer per jaar een gezinsviering voorbereidt. De eerste viering van deze nieuwe werkgroep heeft al plaatsgevonden, namelijk de gezinsviering op kerstavond om 18.00 uur.
Nadat we een paar keer bij elkaar waren geweest begon de indeling en invulling van deze dienst vorm te krijgen. We hebben zelfs een keer met elkaar en alle kinderen die een taak hadden in deze viering geoefend in de kerk. Binnen de werkgroep is een aantal mensen actief met muziek waardoor er al snel een muziekgroepje en een koor werd gevormd voor deze avond. En deze mensen hebben hun medewerking toegezegd voor de gezinsvieringen.

Viering voor het hele gezin
Het doel van onze werkgroep is om een aantal keren per jaar een viering te organiseren voor het hele gezin. Voor jong en oud. En zo de kinderen binnen onze parochie te betrekken bij deze vieringen. Door aansluiting te maken met de twee katholieke scholen en de werkgroep Kindernevendienst hopen we zoveel mogelijk kinderen en gezinnen te bereiken en te betrekken. De eerste resultaten hiervan waren met kerst al te zien.

De volgende gezinsdienst is zondag 1 maart, de eerste zondag van de 40 dagen tijd. We hopen jullie allen dan te mogen begroeten en na de viering praten we graag met u na tijdens een kopje koffie.

Namens de werkgroep Gezinsviering, Annemiek Bruins

Maria Tenhemelopneming | Actueel