­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

adventsactie congoIeder kind heeft recht op een gezond leven, op een opleiding en bescherming. Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch zijn er wereldwijd maar liefst 160 miljoen kinderen die niet of nauwelijks naar school gaan.

In plaats van onbezorgd te spelen en te leren, maken ze lange dagen om wat geld te verdienen, vaak onder gevaarlijke en ongezonde omstandigheden.

adventsactie 200Denk aan kinderen die in de mijnbouw werken, in fabrieken of in de brandende zon op plantages. De kans dat deze kinderen later een goed inkomen kunnen verdienen en aan het zware, onder­ betaalde werk kunnen ontsnappen is klein: ze hebben immers nauwelijks tot geen gelegenheid gehad een opleiding te volgen. Dit jaar besteedt Adventsactie 2023 daarom extra aandacht aan het belangrijke onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Jaarlijks steunt Adventsactie projecten die zich richten op kinderen en jongeren die meewerken om het gezinsinkomen te verbeteren en daarom niet of nauwelijks naar school gaan.
Dit jaar zetten we vier projecten extra in de schijnwerpers:
- Schooldiploma voor werkende kinderen in Pakistan;
- Onderwijs voor kinderen in baksteenfabrieken in India;
- Jonge migranten uit Bangladesh kwetsbaar voor misbruik;
- Jonge mijnwerkers naar school in de Democratische Republiek Congo. Kijk voor meer informatie op www.adventsactie.nl.

Op zondag 17 december is de tweede collecte bestemd voor bovenstaande Adventsactie. Wij bevelen deze collecte van harte bij u aan!

VOM-Roden

Triniteit | Actueel

Triniteit | Contact

Nieuweweg 11
9301 GP Roden
Tel. 050-5014595
Tel. kerkgebouw: 050- 5014891

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­