vieringen

banner Roden

We kunnen ook in Roden weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden is blijft verplicht, behalve in de locatie Roden.

Voor Roden  |  Meer informatie

We zijn aan het einde gekomen van wederom een bijzondere Vastenactie. Waar we normaal gesproken zoveel mensen persoonlijk zien en spreken gedurende de campagne, is dat ook in deze vastentijd helaas door de huidige omstandigheden weer beperkt gebleven. Maar dat heeft ons niet weerhouden om een prachtig bedrag bij elkaar te verzamelen.

Dat deden we door de vastenkalenders aan te schaffen en de koop van de violen waardoor we een totaalbedrag van maar liefst € 1206,45 kunnen overmaken naar de Vastenactie.
Maar dat is nog niet alles, want in het Vastenactie magazine las ik dat er 350 wandelaars ongeveer 780 kilometer per dag liepen tijdens de virtuele wandeltocht door Afrika. Een groot aantal van onze parochianen nam ook deel aan deze wandeltocht. Dat resulteerde in een fantastisch eindbedrag van bijna € 24.000.

De fabriekseigenaar en de visser
Een rijke fabriekseigenaar zag tot zijn afschuw een visser lui naast zijn boot liggen en een sigaret roken.
‘Waarom ben je niet aan het vissen?’ vroeg de fabriekseigenaar.
‘Omdat ik genoeg vis heb gevangen voor vandaag’, zei de visser.
De man: ‘Waarom vang je er niet nog een paar?’
De visser: ‘Wat zou ik ermee moeten?’
‘Je zou geld kunnen verdienen’, luidde het antwoord. ‘Daarmee zou je een motor op je boot kunnen laten monteren om verder de zee op te gaan en meer vis te vangen. Dan zou je genoeg verdienen om nylon netten te kopen. Die zouden je meer vis en meer geld opleveren. Al gauw zou je genoeg geld hebben om twee boten te bezitten… misschien wel een hele vloot. Dan zou je een rijk man zijn net als ik.’
‘Wat zou ik dan doen?’, vroeg de visser.
‘Dan zou je werkelijk van het leven kunnen genieten’, zei de fabriekseigenaar.
‘En wat denk je wat ik nu aan het doen ben?’, antwoordde de visser.

Wij willen u allen enorm bedanken voor uw steun en inzet!
Geniet van de lente en de zomer.

VOM-groep Roden

Triniteit | Contact