vieringen

banner Roden

We kunnen ook in Roden weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden is blijft verplicht, behalve in de locatie Roden.

Voor Roden  |  Meer informatie

KBO 200Op voorhand was het wel duidelijk dat de dans om een stoel in de Tweede Kamer door de coronacrisis anders zou verlopen dan bij voorgaande verkiezingen. Campagne was nauwelijks op klassieke wijze te voeren en werd daardoor minder persoonlijk. Naast het spreiden van het stemmen over drie dagen was het mogelijk om per brief te stemmen.

Dat daar wat problemen aan kleefden was te verwachten. Zo werd er al gestemd terwijl de campagne met haar debatten nog doorging (schriftelijk stemmen en het stemmen op de maandag en de dinsdag). En het bleek dat de schriftelijke stemprocedure nog niet voor iedereen duidelijk was. De uitslag was verrassend, zowel wat betreft de winsten als de verliezen, maar daar wil ik het verder niet over hebben.

Wat mij interesseert is wat de komende tijd het beleid zal zijn. Zal dit voor velen van ons gunstig of niet gunstig zijn? Het klimaat zal waarschijnlijk onder aanvoering van D’66 een grote rol gaan spelen. Zullen de benodigde aanpassingen hoge kosten met zich meebrengen, die in de huren zullen worden weerspiegeld? En zullen de ouderen als eigenhuis-bezitters de investeringen ooit weer terugverdienen?
Ook belooft het waarschijnlijk niet veel goeds voor de pensioenen nu er nauwelijks nog een ‘eigen’ ouderenstem in de Kamer te horen zal zijn. De komende periode, na het bereiken van een regeerakkoord, zal een en ander wat duidelijker worden.

Ook andere problemen zullen van invloed zijn op onze toekomst. Ik denk aan de coronapandemie en de te verwachten financiële gevolgen daarvan. Zowel ouderen als jongeren zullen die ondervinden: verlies van banen met toenemende werkeloosheid, toename van financiële lasten voor bedrijven, maar ook voor individuen.

Maar… als ik naar buiten kijk zie ik dat er weer blaadjes aan de heesters beginnen te komen. De bloemen van de magnolia zijn zich weer aan het openen. De narcissen, tulpen en krokussen staan in volle bloei!
Laten we van de beginnende lente genieten en ons door de politiek en de corona niet van de wijs brengen.

Hans Greuter, secretaris KBO Noordenveld-Westerkwartier

Triniteit | Contact