zuilaren eenheid gebedDe jaarlijkse week van Gebed voor de Eenheid is dit jaar van zondag 17 januari tot en met zondag 24 januari. Andere jaren hielden de bij de Raad van Kerken in Zuidlaren betrokken kerken dan een gezamenlijke viering in de Laarkerk. Dat is dit jaar niet mogelijk in verband met Corona.

Wel zal dit jaar vanuit de Laarkerk via internet een viering voor de eenheid worden uitgezonden.  Deze viering is deels live en grotendeels samengesteld uit vooraf opgenomen filmpjes  vanuit de deelnemende kerken, ook vanuit onze parochiekerk.

Deze viering is op zondag 17 januari om 10.00 uur via internet te volgen via de link www.pknanloozuidlaren.nl en dan rechtsboven bij de kerkdiensten klikken op de Laarkerk en vervolgens op kerkdienstgemist. Ook na dit tijdstip kan men nog een aantal dagen de viering bekijken.

De collecte is voor de Raad van Kerken in Nederland. Zij is het orgaan waarin 17 kerken officieel samenwerken. Zij zet zich in voor de bestrijding van armoede in Nederland, een zorgvuldige opvang van vreemdelingen in Nederland en voor goed overleg tussen verschillende kerken en godsdiensten. Met uw bijdrage geeft u de kerken gezamenlijk een gezicht en maakt u het mogelijk dat de kerken zich samen inzetten voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. U kunt uw bijdrage overmaken naar Diaconie Laarkerk NL73 INGB 0667 5962 59 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk Zuidlaren onder vermelding van: Raad van Kerken in Nederland 17 jan.

NB:  Voor wat betreft de viering op 24 januari in onze kerk: dit zal een viering zijn onder leiding van parochianen  met ook aandacht voor het Gebed voor de eenheid.

Sipke Sikkes

Maria ten Hemel Opgenomen | Actueel