Licht dat branden zal op plekken van samenkomst.
Een vlam die zichzelf geeft aan mensen
opdat zij met die warmte elkaar zullen inspireren.
De kracht van een brandende vlam
maakt de kaars steeds kleiner,
maar wordt een lopend vuurtje
van kracht, warmte en inspiratie voor ons allen.

vasten estafette kaarsEen estafette kenmerkt zich door het doorgeven van ‘het stokje’ aan de volgende loper of het overnemen van de activiteit door een volgende persoon. Op de momenten van gebed en bezinning gaan zij voort waar anderen eindigden.

Het licht brandend houden is een evangelische opdracht en drukt een actief verwachten van de komst van de verrezen Heer uit. (Lucas 12, 35 e.v.) Weten dat de estafettekaars elke dag ergens brandt, verbindt de deelnemende plaatsen en alle gelovigen in onze parochie met elkaar.

De estafette kaars start in Roden en brandt daar in het weekend van 23 en 24 maart. Dan reist hij naar Assen en Rolde om in het weekend van 6 en 7 april daar te branden.
Daarna naar Zuidlaren waar de kaars op 14 april en ook de gehele goede week in de kerk zal branden en komt vervolgens op 21 april terug in Roden voor de Pasen.
Zo geven alle locaties van de Parochie Heilige Franciscus van Assisi dit licht door in een estafette van verbondenheid van tafel naar tafel van hand tot hand brandend in ons hart, lichtend op ons pad dichtbij en ver weg.

De kaars is gemaakt en ons aangeboden door twee cliënten van atelier Hodekka, onder begeleiding van Anne-Roos van der Zwet.

Wij wensen u een inspirerende voortzetting van de 40 dagentijd toe.

De gezamenlijke VOM-groepen

H. Franciscus | Werkvelden