Of je nu katholiek bent of protestant of lid van bijvoorbeeld een pinkstergemeente, je bent ‘christen’. Als katholieken zeggen we bij voorkeur van onszelf dat we katholiek zijn, maar daaraan vooraf gaat dat we christen zijn.

Misschien lijkt het ons heel vanzelfsprekend christen te zijn en denken we er niet heel vaak over na wat dat dan betekent. Daarom biedt het pastoresteam in de maanden september en oktober een cursus ‘christen-zijn’ aan. In deze cursus word je niet verteld wat je als christen allemaal moet doen. Nee, samen denken we na over wat het betekent christen te zijn. Dit doen we aan de hand van een boekje van de beroemde Zwitserse theoloog Hans Küng. Het boekje heet ‘Profiel van een christen’. In de Nederlandse vertaling verscheen het voor het eerst in april 1977. Misschien is het nog te krijgen via Marktplaats of Boekwinkeltjes.nl.

Aan de hand van twintig stellingen behandelt Küng de vragen: 1. Wie is christen? 2. Wie is Christus? en 3. Wie handelt christelijk? Het is een cursus van vier avonden, aanvang steeds om 20.00 uur.
Donderdagavond 12 september in de parochiezaal van Roden.
Woensdagavond 25 september in de parochiezaal van Zuidlaren.
Woensdagavond 2 oktober in het parochiehuis van Assen.
Maandagavond 14 oktober in de parochiezaal van Roden.

Pastoor Tolboom zal deze cursus geven. Wilt u zich opgeven, dan even een mailtje of een telefoontje naar pastoor Tolboom, tel. 0592- 312181 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pastoor K. Tolboom

H. Franciscus | Werkvelden