tomothy radcliffe‘In mijn centrum is er geen eenzaam zelf, geen ego maar een ruimte gevuld met God.’ Dit is een mooie omschrijving van Timothy Radcliffe (Engelse dominicaan) over het gebied waarin mystici zich begeven.

Er is een ruimte van stilte in ons waar we onszelf en God kunnen ervaren. Talloze mystici hebben deze innerlijke, stille ruimte in zichzelf onderzocht en geprobeerd hun ervaringen in woorden te vangen.

Ook in onze parochie zijn we op weg gegaan in de mystiek, nu al weer bijna drie jaar geleden. Er is een uitgebreid cursusprogramma ontstaan waar nog steeds veel mensen, vanuit verschillende geloofsrichtingen, aan deelnemen. Is september starten we met twee nieuwe groepen. (Let op: deze keer ook in Zuidlaren!)

In vier avonden gaan we de mystiek verkennen. Wat vertellen de verschillende mystici ons en wat kan het voor ons als mens betekenen? Ook heel concreet in ons leven van alledag.
Mystiek: we mogen gaan ervaren dat het dichterbij kan zijn dan wij denken. We doen dit aan de hand van mooie en inspirerende teksten van een aantal mystici, hedendaagse en uit een verder verleden. Zoals onder andere Teresa van Avila, Eckhardt, Anselm Grün, Etty Hillesum en Carine Philipse. We gaan kijken en ervaren wat hun woorden met ons doen. En hoe we meer contact kunnen maken met onze eigen innerlijke, stille ruimte.
Voor ieder die zich meer wil verdiepen in de religieuze dimensie van ons leven.

De avonden worden gegeven door pastor Truda de Boer en Ria Wösten.
Locatie: kerk Zuidlaren, Hondsrugstraat 24A, Zuidlaren
Data: 4 september, 2 oktober, 30 oktober, 27 november
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: parochiehuis, Dr. Nassaulaan 3c, Assen
Data: 12 september, 10 oktober, 7 november en 12 december 2019.
Tijd: 19.30-21.30 uur

Opgave bij:
Truda de Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0592-482431 of Ria Wösten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-12279142

H. Franciscus | Werkvelden