enquete frontAlweer bijna vijf jaar geleden gingen de toenmalige parochies in Assen, Roden en Zuidlaren op in de nieuwe parochie H. Franciscus van Assisi. Het parochiebestuur is inmiddels best nieuwsgierig geworden hoe haar parochianen tegen verschillende zaken binnen de Rooms-Katholieke Kerk aankijken.

En dan niet alleen binnen de eigen parochie, maar ook breder. We horen graag van u ‘wat goed gaat’ en ‘wat beter kan’. Daarnaast hoe u uw geloof beleeft en wat nodig is om uw geloven te versterken. Ook hopen we dat gelovigen, die wat verder van de kerk afstaan, hun mening naar voren willen brengen.

Om uw meningen te peilen heeft de Stuurgroep ‘Het Verschil’ (Agaath Erich, Hilde de Boer en Alexander Wenker) met behulp van deskundigen een enquête ingericht. Die vragenlijst kan vanaf zaterdag 5 oktober via de website ingevuld worden. Ook is de enquête dan als papieren versie beschikbaar. Uw antwoorden op onze vragen kunnen ons helpen om een beter beeld te krijgen van de visie van parochianen en ‘randkerkelijken’ op onze kerkgemeenschap en op geloven in het dagelijkse leven. Deze gegevens zullen het parochiebestuur ondersteunen om de route voor de komende jaren uit te stippelen.

Voor het hele gezin
We stellen uw mening zeer op prijs. Maar we zouden het ook fijn vinden als u eventuele andere gezinsleden uitnodigt om de enquête in te vullen. Dat geldt natuurlijk ook voor uw kinderen, waarbij we dan de onderste leeftijdsgrens op plm. 14 jaar hebben gezet. Dus roepen wij u op ook hen erbij te betrekken en eventueel te helpen bij het invullen.

Aan het begin van de enquête wordt informatie gegeven over het invullen van de vragenlijst. Lees dit voor het invullen wel even door. De ervaring bij het proefdraaien heeft geleerd dat het invullen u ongeveer 20 minuten kost. Dat levert ons een schat aan gegevens op, waarmee we verder kunnen. Natuurlijk worden de gegevens anoniem verwerkt. Als u graag de eindresultaten wilt ontvangen, moet u wel uw naam en mailadres opgeven. Dat geldt ook als u na het invullen van de vragenlijst behoefte heeft aan contact.

Tot slot: uw antwoorden zijn voor ons van grote waarde en geeft onze parochie belangrijke input voor het beleid in de komende jaren. Wij willen u op voorhand dan ook hartelijk bedanken voor uw medewerking.

Stuurgroep “Het Verschil”

H. Franciscus | Werkvelden