Kerkbalans Parochie

kerkbalans 200Vorige week liep ik met mijn echtgenote door een tuincentrum dat al helemaal in kerstsfeer was. Wij kwamen voor een kerstboom. Onder het motto: laten we er eens een keer vroeg bij zijn.

Uiteraard vonden we er een. Vervolgens hebben we dan de discussie of we die al kunnen zetten, of wachten we tot na Sinterklaas. Maar daar wil ik het nu niet over hebben.
Het Tuincentrum had zijn best gedaan: glitters, elanden, lichtjes, kerststerren, kransen, kerstmannen in tientallen soorten en maten. Misschien tot mijn verwondering zelfs, kwamen we opeens bij een achteraf hoekje met een paar kerststalletjes. Het kindje was ook los verkrijgbaar. Terwijl mijn echtgenote een kerstster uitzocht bedacht ik me dat die bescheiden positie van de christelijke kerstsymbolen wel heel symptomatisch was voor de plek van de kerk in de hedendaagse maatschappij die zo op geld en consumptie gericht is.

Een bescheiden plek, net als de plek die onze katholieke kerk in deze regio inneemt. Toch koesteren wij die en willen we heel graag dat die dóórgaat. Maar ook wij kunnen niet zonder geld voor de verwarming, de verzekering, de lonen van de pastores, de dirigenten en organisten, enzovoort.

Daarom doen wij in januari mee aan de Actie Kerkbalans 2022. Tijdens deze actieperiode zullen we u als kerkleden om een financiële bijdrage vragen, zodat we ook in 2022 kunnen doen waar we als kerk voor staan. Het thema van de Actie is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Want ook in de toekomst willen we als kerk van betekenis zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. Uitnodigend zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben.
Daar hebben we uw steun bij nodig. Want als kerk krijgen we geen subsidie. De financiële bijdrage van onze leden is noodzakelijk om te kunnen bestaan. Vandaar dat we u als parochiaan ieder jaar om een bijdrage vragen.

Tussen 15 en 29 januari ontvangt u daarom een brief met het verzoek om bij te dragen. We hopen dat we weer op u mogen rekenen! Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst.Door vandaag te geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat.
Op naar de kerk van morgen!

Guus Klaas, penningmeester parochiebestuur