alle video's

In de laatste bijeenkomst van het parochiebestuur kwamen weer diverse onderwerpen aan de orde. We zetten ze de belangrijkste op een rij.

- Pastor Garcia is per 7 oktober benoemd tot bisschoppelijk gedelegeerde voor de jongeren in ons bisdom. Het PB vraagt hem goed te letten op de werkdruk en hulp te vragen indien nodig. We wensen hem succes met deze benoeming.
- De vraag wordt besproken hoe we verder willen gaan met de enquête "Het Verschil''. Mensen verwachten volgende stappen, niet meer onderzoek. We besluiten om focusgroepen te maken en mensen uit te nodigen om over verschillende thema's mee te denken.
- Er is de afgelopen maanden een onderzoek gedaan door Floor Geleerd naar het functioneren van de ledenadministratie na de introductie van DocBase. De twee belangrijkste constateringen zijn, dat het pakket DocBase veel meer kan dan wat wij op dit moment gebruiken.
Daarnaast blijkt het moeilijk is om met het pakket te werken, dus wordt er nog veel gewerkt met downloads in Excel. Guus Klaas zal een bijeenkomst beleggen met alle mensen die hieraan hebben meegewerkt en verdere stappen/verbeteringen bespreken.
- De brief van de locatieraad Assen over 'beleidsmatige items die als onduidelijk worden ervaren, niet meer actueel zijn of ontbreken' wordt besproken. Besloten wordt om op korte termijn met de locatieraad in gesprek te gaan om de brief en de context beter te begrijpen.
- De eerste kladversie Gebouwenbeleidsplan is door Alexander Wenker voorbereid en besproken met Guus Klaas en Joep Coppes. Voor eind 2023 dienen wij als parochie een eerste versie van een gebouwenbeleidsplan in te dienen bij het bisdom. Besloten wordt om op korte termijn een focusgroep te creëren om samen met Alexander te werken aan het Gebouwenbeleidsplan.
-    Het parochiebestuur heeft twee avonden gehouden met mensen uit de locaties over wat we kunnen/moeten doen om de energiekosten binnen de perken te houden. Ingrijpende maatregelen zijn genomen en zijn via de nieuwsbrief en de website gecommuniceerd.

Joep Coppes, vicevoorzitter

Submit to Facebook