extra akb button

pastorpraat

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: Assen (max. 55), Rolde (max.40), Zuidlaren (max. 38) en Roden (max. 65). En aanmelden is nog steeds verplicht!

Voor Zuidlaren: elke dinsdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913 en via email tot dinsdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Roden: elke woensdag
19.00-20.00 uur, telefoon 050-5014891 en via email tot woensdag 19.00 uur: email kerkbankroden@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

Pastoor Tolboom neemt per 1 september a.s. afscheid van onze parochie. Ondanks alle beperkingen door de coronacrisis willen wij u als parochianen toch de gelegenheid geven om op gepaste wijze afscheid van hem te nemen.

In plaats van één afscheidsfeest wordt er per locatie een afscheidsviering gehouden met aansluitend een receptie.
Door de corona maatregelen zijn er zoals u weet in de kerken maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor het bijwonen van de viering en de aansluitende receptie moet u zich dan ook aanmelden. Dat geldt ook voor de parochianen die niet de viering bij willen wonen maar wel naar de receptie willen komen.

Voor het aanmelden komt er een speciaal mailadres en telefoonnummer beschikbaar. Toewijzing gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Voor de locaties Zuidlaren en Roden gaan we er van uit dat één receptie na de afscheidsviering voldoende is.
Als naar aanleiding van het aantal aanmeldingen blijkt dat dat niet het geval is wordt er aansluitend een tweede receptie georganiseerd.
Voor de locatie Assen zal een viering met één aansluitende receptie niet voldoende zijn en wordt er aansluitend nog een tweede receptie aangeboden.

Op deze manier hopen wij dat een ieder die dat wil toch in de gelegenheid is om pastoor Tolboom gedag te zeggen. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen die op dat moment gelden.

De vieringen en de afscheidsrecepties worden gehouden op de volgende data:
Zuidlaren zondag 9 augustus a.s.
Aanvang viering: 9.30 uur
In Zuidlaren wordt i.v.m. de corona-maatregelen geen receptie georganiseerd. Parochianen uit Zuidlaren kunnen zich aanmelden voor de afscheidsreceptie in Assen. Van harte welkom.
Assen zondag 16 augustus a.s.
Aanvang viering: 10.00 uur
Receptie aansluitend van 11.30 – 13.00 uur. Tweede deel receptie van 14.00 – 15.30 uur.
Roden zondag 23 augustus a.s.
Aanvang viering: 10.30 uur
Receptie aansluitend van 12.00 – 13.30 uur
Kan de receptie in Roden i.v.m. de corona-maatregelen niet doorgaan dan zijn ook de parochianen uit Roden van harte welkom in Assen.

Houdt u de website goed in de gaten!!
Op de website: www.franciscus-parochie.nl verschijnt binnenkort de mogelijkheid om u aan te melden voor één van de vieringen en een afscheidsreceptie. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.
Mocht het zo zijn dat de richtlijnen door het RIVM tegen die tijd versoepeld of aangescherpt zijn, dan passen wij het programma uiteraard aan.
Ook hiervan houden wij u via onze website op de hoogte.

Namens het parochiebestuur
Truus Konijn