extra akb button

pastorpraat

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: Assen (max. 55), Rolde (max.40), Zuidlaren (max. 38) en Roden (max. 65). En aanmelden is nog steeds verplicht!

Voor Zuidlaren: elke dinsdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913 en via email tot dinsdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Roden: elke woensdag
19.00-20.00 uur, telefoon 050-5014891 en via email tot woensdag 19.00 uur: email kerkbankroden@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

extra akbAandacht voor elkaar. We doen het samen.
Dat hebben we altijd al gedaan, maar nu wordt er onverwacht ineens een veel groter beroep op ons gedaan.

Tegelijk wordt het ons door allerlei maatregelen - bedoeld om ons (fysiek) gezond te houden -  nagenoeg onmogelijk gemaakt om goed en zinvol samen te zijn en naar elkaar te kunnen omzien.
Op velerlei manieren worden mensen die extra zorg nodig hebben geholpen. De kerken doen hun best, er ontstaan spontaan nieuwe initiatieven en verrassend veel jonge mensen blijken meer om ouderen en anderen te geven dan we altijd dachten.

Ook in onze locaties wordt veel werk verzet om naar elkaar om te zien en op gepaste afstand elkaar te ontmoeten. Maar vieringen en pastorpraat volgen via internet is toch niet hetzelfde als samen zijn in een “echte” viering.
Onze parochie mist door het wegvallen van de vieringen in de afgelopen maanden behoorlijk veel geld, waardoor het tekort op onze jaarrekening fors groter gaat uitvallen. Vooral door het wegvallen van de collecte opbrengsten (bijna 16% van onze inkomsten). Maar ook het parochiehuis en de parochiezalen in Roden en Zuidlaren leveren geen inkomsten meer omdat ze gesloten zijn vanwege de corona. En straks zal waarschijnlijk niet alles meer mogelijk zijn wat er was vóórdat corona ons leven op zijn kop zette.

Daarom hebben de gezamenlijke kerken besloten een extra ronde te doen langs de parochianen voor een extra bijdrage zodat we kunnen blijven doen wat we deden en we onze vaste kosten kunnen blijven betalen.
Help ons helpen, want OMZIEN naar ELKAAR, dat doen we SAMEN.

Wilt U a.u.b. rekening NL51INGB 000 4172430 t.n.v. Franciscus Parochie gebruiken voor uw extra gift onder vermelding van Extra Kerkbalans of Extra AKB.
U kunt natuurlijk ook het bedrag van uw vaste maandelijkse overschrijving verhogen of een bedrag overmaken naar de rekening van uw eigen locatie.
Wij zullen u er dankbaar voor zijn.

Namens uw parochiebestuur,
Guus Klaas, penningmeester