­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

220904 fietstocht frontWe hebben hem 2 lange coronajaren moeten missen: de Parochiële Fietstocht. Maar zondag 4 september jl. was het dan weer zover. Onder een wolkenloze hemel en een temperatuurtje van 25 graden (of meer) vertrok om ca. 11.00 uur een bonte stoet  van tientallen fietsers voor een expeditie van ongeveer 30 km.

Bont in kleding: lange en korte broeken, bruine en melkwitte onderdanen. Bont in leeftijd: veertig, vijftig, zestig, zeventig en tachtigplussers. En bont in 'karretjes': bikes, e-bikes en 'tri-bikes' (driewielers).
Jan Wessels, vanouds fanatiek peddelaar, was dit keer gevraagd om een route uit te stippelen. En wat voor een route... eentje rondom de hoofdplaats van Drenthe.

Niet te geloven, zelfs de meest doorgewinterde Assenaren moesten bekennen dat hele trajecten voor hen nog onbekend waren: een 'snufje' Baggelhuizen en Kloosterveen, rakelings langs het Arboretum, via het Peelerpark, Messchenveld en Marsdijk. Natuurlijk onderweg even tijd voor koffie en een koek en weer opstappen naar Loon en Balloo genietend van het weliswaar droge maar toch mooie Drentse landschap. In Balloo sloot ook onze pastor zich bij de groep aan om de laatste kilometers van deze traditionele (sinds 1983) klassieker mee te trappen, uiteraard in traditioneel zwart met loshangende boord.

220904 fietstocht 10

220904 fietstocht 16

Door het schitterende, bijna windstille weer, moesten ook de niet e-bikers bekennen dat dit tempo toch werkelijk prima te doen was en vielen er tussentijds weinig of geen gaten. Zowaar kon er onderweg levendig worden gediscussieerd zonder vermoeid te worden.
Er was even een kleine dissonant toen een drietal fietsers in Loon een andere weg hadden ontdekt naar Balloo, maar zij voegden zich tijdig bij de kopgroep bij de Balloohoeve om daar vervolgens mee te genieten van een welverdiend heerlijk boeren lik-ijsje.   

220904 fietstocht 25Via het schitterend fietspad Deurze, Schieven, de Anreperstraat en Assen oud-zuid tikten we tenslotte tegen drieën weer aan in het Parochiehuis.

De dames van van de werkgroep Parochieondersteuning pakten daar nog eventjes uit met een afscheidsslokje en warempel een heerlijke kop soep met garnituur; allemaal blikvrij en dus zelf gebrouwen, heerlijk!

We mogen wederom terugzien op een heel geslaagde wielerdag en ik dank daarvoor alle organisatoren en de leden van de werkgroep Parochieondersteuning.

Doet u het volgend jaar ook (weer) mee……?

Herman Heller

Meer foto's...

Submit to FacebookSubmit to Twitter

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­