banner Parochie

Garcia rondDe maanden vóór mijn presentatie in de parochie heb ik heel graag en met grote dankbaarheid gedacht aan het goede dat God aan mij heeft gedaan. Telkens weer kwam de zin van psalm 126,3 bij op: “Geweldig was het wat de Heer ons deed, daarom zijn wij zo blij”.

Ik moest eraan denken dat God mij geroepen heeft om priester te worden. Aan mijn ja-woord was heel veel vreugde en geluk verbonden. Ik hoop deze vreugde en dit geluk te mogen uitstralen.
De tijd vóór de presentatie was best intensief en spannend. Op 5 september ben ik uit Venezuela teruggekomen. Ik moest minimaal vijf dagen quarantaine houden en nog veel regelen en organiseren omtrent de overdracht aan mijn opvolger in Maastricht, de verhuizing naar Assen en de presentatie. Alles bij elkaar is dit heel veel en heel intensief geweest. Gelukkig waren er personen die me met al deze praktische dingen met over- gave en liefde geholpen hebben.

Bewijs
Op 12 september jl. ben ik door Mgr. Van den Hout voorgesteld als parochievicaris-priester van de parochie H. Franciscus van Assisi. Een bewijs dat de parochianen me hartelijk en warm in de parochie hebben ontvangen, was het meeleven en meevieren tijdens de mooie en prachtige presentatie. Ik denk met grote vreugde en dankbaarheid hieraan terug. Het was een feestelijke, hartelijke, warme en een vreugdevolle Eucharistieviering. De toespraken en cadeaus, van de drie locaties, het gezellige samenzijn aansluitend aan de H. Mis waren een tastbaar teken van de liefde waarmee ik in de parochie door u allemaal word verwelkomd en opgenomen. Ik wil iedereen bedanken die mijn presentie en receptie zo prachtig heeft laten zijn.

Pastor C. Cortes en ik zijn nog bezig met het uitpakken en het inrichten van de pastorie. We hebben niet ontzettend veel meegenomen maar het uitpakken en inrichten gebeurt tussen kennismakingen, gesprekken, besprekingen en overleggen door. Alle mensen die ik heb ontmoet en leren kennen staan open en zijn hartelijk. Dat vind ik erg mooi, dat doet mij echt goed. Het laat me welkom en thuis voelen.

Tastbaar
Met deze benoeming begin ik een nieuwe etappe in mijn leven en in mijn priesterschap. Ik ben blij en voel me geëerd om u in deze parochie als priester te mogen dienen. Ik hoop voor u allen een herder te mogen zijn die Gods liefde tastbaar maakt en laat ervaren.
Ik hoop te mogen meewerken aan de opbouw en groei van onze parochie door het Woord van God te zaaien en het Evangelie van Jezus te verspreiden. De oogst laat ik graag aan anderen. Het gaat niet om mijzelf maar om mensen met Christus te verbinden. Die kans heb ik hier bij jullie volop.

Ik ben heel graag hier bij jullie. Ik wil alle parochianen bezoeken zodat we elkaar beter leren kennen. Graag hoor ik van u als u een huisbezoek van mij op prijs stelt. Dat kunt u telefonisch, via email of aan mij persoonlijk doorgeven.

Pastor H. Garcia