Gaat u ook mee op bedevaart?
Noteer dan alvast datum en tijd:
dinsdag 4 oktober a.s.
aanvang viering 10.30 uur

button meer info 540px

alle video's

zorgvliedDeze koptekst las ik op de informatiefolder van Museum DE PROEFKOLONIE in Frederiksoord.

Ik dacht: dat is een mooie ´kop´ om te gebruiken boven de uitnodiging van onze jaarlijkse bedevaart. Want deze jaarlijkse traditie houden we in ere.

Dit jaar gaan we op uitnodiging van pastoor Koos Tolboom naar Zorgvllied, naar de Heilige Andreas Kerk, onderdeel van de H. Clara van Assisi parochie.
Na de viering kunt u een bezoekje brengen aan de Mariakapel, voorheen het ´baarhuisje´ van de begraafplaats in Zorgvlied. Hier bent u in de gelegenheid een kaarsje op te steken.
Via deze link kunt u een videofilmpje zien over de Maria kapel en het Clarapad. En neem dan ook meteen een kijkje op de website van de H. Andreaskerk in Zorgvlied. Beide de moeite waard.

Na de koffie, vertrekken we voor het middagprogramma, via een prachtig stukje Drenthe naar Frederiksoord waar we worden ontvangen in het museum De Proefkolonie.
Na een interessante inleiding en presentatie door een gids kunt u het museum bezoeken. Voordat u in de Kolonietram stapt voor een tour langs de vele monumenten in Frederiksoord gebruiken we samen een consumptie in het restaurant van het museum.
Geen zin in een ritje met de tram, maar wel in een mooie wandeling om het historisch erfgoed te ontdekken? Ook dat kan...
Om 17.30 uur worden we verwacht bij China Garden in Vledder voor een heerlijk uitgebreid Aziatisch buffet.

Niet met de bus
Deze keer gaan we niet met de bus, maar met eigen auto´s. Wanneer u geen auto heeft en/of zelf niet wilt of kunt rijden, gaan we regelen dat u mee kunt rijden.

De kosten (koffie, thee, diner, toegang museum etc.) bedragen € 37,50 p.p.
Als u meerijdt betaalt u € 5,00 extra als vergoeding aan de chauffeur van de auto.

U kunt zich alvast aanmelden via de mail of telefonisch bij:
Vermeldt u dan ook even of u zelf met de auto rijdt en of u dan ook plaats heeft voor meerdere personen.
Ook willen wij graag even weten of u in het bezit bent van een Museumjaarkaart of een Vriendenloterijkaart.

Vertrek Assen om ca. 9.30 uur vanaf het kerkplein.
Vertrek Zuidlaren om ca. 9.30 uur vanaf de Brink.
Vertrek Roden om ca. 9.30 uur vanaf het parkeerterrein achter de kerk.

In de TAU van september komen we uitgebreid op het programma terug.

Namens de werkgroep Parochieondersteuning,
Truus Konijn