nico bollenVoor vele parochianen ben ik al wel een bekende, maar als nieuw lid van de Locatieraad Roden, wil ik mij toch nader voorstellen. Mijn naam is Nico Bollen. Ik ben geboren op 30 juli 1957 in de kraamkliniek van Wolvega, gemeente Weststellingwerf.

Mijn ouders leven niet meer. Mijn moeder is in 2008 overleden en mijn vader in 2014. Ik kom uit een gezin van zes kinderen; ik heb twee broers en drie zusters. Mijn moeder was huisvrouw en mijn vader was een politieagent tot aan zijn pensioen in 1986. Ik heb sinds 1986 een relatie met Peter Kraakman; op 1 oktober 1989 zijn wij getrouwd. We hebben in Zuidlaren, Groningen, Alkmaar, Houten en Roden gewoond.

Op 31 augustus 1978 heb ik, na een in-serviceopleiding van 3½ jaar in ziekenhuis de Tjongerschans te Heerenveen, mijn diploma verpleegkunde behaald. Ik heb als verpleegkundige gewerkt in ziekenhuizen in Groningen, als praktijkopleider/leraar verpleegkunde in Groningen en Amsterdam en als leidinggevende in Utrecht en in Groningen. Ik heb nog twee jaar gewerkt als verpleegkundig centralist bij de meldkamer van de ambulancedienst in Groningen tot ik op 1 februari 2010, samen met Peter, als zelfstandig ondernemers een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking heb opgezet.
Na het diploma verpleegkunde A, heb ik het diploma dialyseverpleegkundige behaald. Ik heb zowel de tweede als de eerstegraads lerarenopleiding verpleegkunde gevolgd en afgerond. En in 2006 heb ik de studie bedrijfskunde, met als afstudeerrichting ‘bedrijfskundig zorgmanagement’ afgerond.

Na 6½ jaar runnen van de woonvorm voor negen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, hebben we besloten ons bedrijf te verkopen. Er volgde een periode van bezinning op de toekomst; een sabbatical van een aantal maanden waarin tijd was voor vakantie [Parijs, IJsland, Rome en Assisi], en tijd om na te denken over de invulling van de komende zeven jaren tot aan de pensioengerechtigde leeftijd. Op zoek naar bevredigend werk was in deze periode de ouderenzorg volop in het nieuws. De verschuiving van de zorg voor deze doelgroep van intramuraal naar steeds meer extramuraal. Dit betekent dat er steeds meer werk in de thuiszorg is voor verpleegkundigen; thuiszorg en kleinschalig wo- nen.
Bingo; een prima idee om mijn werkbare tijd in de komende jaren aan te besteden. Daarnaast heb ik begin dit jaar de opleiding Medisch pedicure afgerond en heb ik een praktijk ‘voetverzorging’ aan huis in Groningen.

Als vrijwilliger binnen de Triniteitskerk ben ik al een tijdje actief als gastheer en lid van het Triniteitskoor. Door een tekort aan mannelijke koorleden zing ik de ene keer de baspartij en de andere keer de tenorpartij. Sinds kort heb ik binnen de Locatieraad het stokje overgenomen van Marijke Velting. Ik heb er veel zin in om binnen de Locatieraad mijn steentje bij te dragen bij de organisatie en de ontwikkelingen van onze Locatie in Roden.

Nico Bollen