­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

extra akb button

agenda 5a

coronavirus

Mijn naam is Claudia Temperini. Ik ben geboren in Grotte di Castro, een klein dorpje in de provincie Viterbo. Dit wordt ook wel de stad van de pausen genoemd. In feite zijn in de XIII eeuw verschillende pausen helemaal uit Rome hier naar toe verhuisd. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in dat dorpje, vier kilometer van het meer van Bolsena. Dit is een vulkanisch meer rondom het prachtige landschap van Noord-Lazio, met zijn olijfbomen, druiven en mediterrane bossen.

Toen ik 19 jaar oud was, verhuisde ik naar Florence om mijn universitaire studies bij te wonen. Omdat ik altijd gefascineerd was door de structuur van moleculen, vooral hoe ze eruitzien en hun vorm, heb ik me na het behalen van mijn studie scheikunde, aangemeld voor een doctoraat in structurele biologie bij CNR in Rome en bij de School of Pharmacy in Londen. Mijn promotieonderzoek (PhD) richtte zich vooral op de studie van 3D-complexen tussen DNA en antitumorale geneesmiddelen en later op de eiwitstructuur en -functie. Mijn scriptie werd uitgereikt door de Italiaanse Vereniging voor Kristallografie. Daarna deed ik een postdoctoraat aan de Universiteit van Florence en daar ontmoette ik mijn man, Alessandro, die ook als scheikundige werkte.

In 2012 ben ik naar Nederland verhuisd. Ik had een wetenschappelijke positie aan de Universiteit van Leiden. Ik heb er bijna drie jaar doorgebracht voordat ik in de stad Groningen kwam en in mijn huidige werkpositie bij Thermofisher. Een jaar geleden zijn we in het prachtige dorpje Leek gaan wonen.

Ik begon met zingen toen ik vier jaar oud was. Door de jaren heen zong ik in verschillende koren. Enkele maanden geleden heb ik me aangemeld bij het internationale koor in de St. Joseph Kathedraal in Groningen en bij het bijzondere Triniteitskoor van de Franciscus van Assisi parochie.

­