­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

coronavirus

1. Mijn naam?
Mijn naam is Harry Fellinger, leeftijd 70 jaar. Ik ben geboren in de plaats Sappemeer en ik woon nu in Nietap. Ik heb gewoond in Alkmaar en in Leek.  Het grootste deel van mijn beroepsleven was ik werkzaam bij de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (R.V.V.) De laatste acht jaar voor mijn pensionering ben ik wethouder geweest in de gemeente Leek.

2. Wat zijn de dienstverlenende of helpende aspecten van je werk?
Dat is het werk voor de gemeenschap als geheel en meer bijzonder, in individuele gevallen, mensen kunnen helpen bij moeilijkheden die ze in hun leven tegenkomen.

3. Wat zou je niet graag willen missen in je hobby of werk?
Samen met mijn partner, Hendrik Jan, we zijn al veertig jaar samen, zijn we actief bij de Stichting het Noordelijk Bach Consort in Groningen. Ik zelf meer voor alle voorkomende klussen zoals de kaartverkoop en organisatie van concerten en Hendrik Jan als zanger. Daarnaast ben ik voorzitter van de Schola Gregoriana in Roden. Muziek is belangrijk in ons leven.

4. Wat vind je van de uitspraak van een bisschop: “Als de kerk niet dient, dient ze nergens toe!”
Ik vind dit een hele goede uitspraak. Helaas is de werkelijkheid vaak wat weerbarstiger.     

5. Wie zijn voor jou de melaatsen in de maatschappij?
Ik denk dan aan de mensen die, om wat voor reden dan ook, niet of onvoldoende in staat zijn deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Ik maak me weleens zorgen om mensen met kleine kinderen die financieel niet in staat zijn om die kinderen goed te laten participeren in de samenleving en om personen die om wat voor reden dan ook tussen de wal en het schip zijn geraakt.

6. Wat zijn voor jou inspirerende contacten of mensen?
Misschien verwacht je nu dat ik namen ga noemen. Dat doe ik niet. Ik ben gelukkig in mijn leven heel veel mensen tegen gekomen die zonder op de voorgrond te treden mensen in hun omgeving hebben geholpen. Die mensen doen dat nog steeds, zonder dat dit algemeen bekend wordt.    

7. Wat was een leermoment in je leven?
Dat was het moment in mijn leven dat een, in die tijd vooraanstaand politicus, tegen mij zei: “Ik vind het helemaal niet belangrijk met wie je je leven deelt. Voor mij is het veel belangrijker wat je van je leven maakt en wat je kunt beteken voor de medemens. Helaas was dat niet iemand uit de Christelijke hoek. Maar gelukkig, dezen zijn later pas tot inkeer gekomen.

Willy van Olffen
­