In de vergadering van 15 mei in Roden zijn weer een aantal belangrijke onderwerpen besproken. We zetten een paar op een rij.

In de bestuursvergadering van 10 april 2019 is door het parochiebestuur de jaarrekening over 2018 besproken. Een jaarlijks moment waarin de penningmeester verslag doet van de jaaruitkomsten en het bestuur moet besluiten om de penningmeester - en zichzelf(!)- décharge te verlenen voor het gevoerde financieel beleid.

caritasBisschop Van den Hout heeft met ingang van 1 juni 2019 Willy van Olffen (Bovensmilde), Jan van Houten (Roden) en Gerard Klein Koerkamp (Assen) herbenoemd tot leden van het bestuur van de Parochiële Caritas Instelling (PCI). De bisschop wenst hen veel zegen toe bij hun werkzaamheden ten behoeve van de caritasinstelling.

Al heel wat jaren staat het boekje ‘Profiel van een christen’ van de hand van de Zwitserse theoloog Hans Küng in mijn boekenkast. Het is bijna een halve eeuw oud, maar er zijn boeken die de tand des tijds moeiteloos doorstaan. En ook dit boekje is – wonder boven wonder – bij de tijd gebleven.

In Tau nummer 2 van dit jaar verzocht ik u het abonnementsgeld voor 2019 over te maken. Dat bedraagt € 17. Het abonnementsgeld voor een digitaal abonnement (per email) bedraagt € 10. Een postabonnement kost € 25. Een aantal van u is hier nog niet aan toe gekomen. Mag ik u hieraan herinneren?

Zondag 26 mei 2019 was voor een aantal kinderen in onze parochie een bijzondere dag. Samer Al-Yatim, Lydya Al-Yatim, Bente ten Horn, Rafael Mulders en Summer Schilderman deden hun Eerste Heilige Communie.

H. Franciscus | Werkvelden