180505 kerkcafe frontIn de series Kerkcafé staan vooral de onderlinge gesprekken centraal. Het thema op de eerste zaterdag van mei was uiteraard gericht op de bevrijding van ons land. Het einde van de Tweede Wereldoorlog was voor de bewoners van ons land een herademing.  Meer dan zeventig jaar later zijn de herinneringen gebleven.

Zondag 27 mei is het weer zover. Dan is er weer kindercatechese. En de kinderen die al eens hebben meegedaan, weten hoe gezellig dat is.

4 en 5 meiVrijdag 4 mei was de kerk in Assen gevuld met ongeveer 200 mensen, die waren samengekomen voor de herdenking van de gevallenen in oorlogen en oorlogsgeweld. De bijeenkomst was een initiatief van het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen. Het motto was ‘Echte helden zie je zelden’; het voeren van verzet stond centraal.

vakantiegeld actieVelen van u zijn misschien al druk bezig met het maken van vakantieplannen. Of u gaat binnenkort op vakantie of zo maar een paar dagen lekker weg.

kvv reis frontRuim zestig dames stonden dinsdagmorgen 1 mei om kwart over acht op het kerkplein te trappelen om samen op reis te gaan. Ook uit Roden en Zuidlaren waren dames present. Voor het vervoer was de ‘reservebus’ van Wessels ingezet, waardoor het aantal mannen, dat de dames vergezelde, drie bedroeg.

jongerencatechese1In Assen start binnenkort een groep Jongerencatechese, bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar oud.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact