crecheDe werkgroep Kindernevendiensten heeft het initiatief genomen om weer een kindercreche te starten. Met ingang van 3 februari kunnen de kleinste kinderen elke zondagmorgen tijdens de viering in deze creche verblijven.

Het Byzantijnskoor Drenthe stelt zich voor en organiseert daarvoor op 26 januari een workshop Russische koorzang in de RK-kerk in Beilen. Tijdens deze openbare en gratis workshop onder leiding van dirigente Julia Zaytseva worden koorzangers en belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de specifieke klankkleur van deze muziek, en vrijblijvend, mee te zingen in een nieuw in te studeren lied.

kerkbalans 200Verleden jaar konden we al vol trots vertellen dat de Actie Kerkbalans over 2017 in Assen een niet-geringe stijging gaf te zien van € 3.300,--. We kwamen uit op een totaalopbrengst van bijna € 76.500,--.  Dat was, na de forse dalingen in de twee voorgaande jaren, natuurlijk een heel mooie opsteker. En we hoopten over 2018 weer een stijging te kunnen realiseren.

190106 nieuwjaarsreceptie frontDit keer op de nieuwjaarsreceptie van de locatie Assen geen terugblik op wat we als geloofsgemeenschap allemaal hebben meegemaakt. De voorzitter van de locatieraad, Ben Rijpkema, keek in zijn nieuwjaarswoorden naar de toekomst, naar het komende jaar.

Op 17 januari begint in de Opstandingskerk in Assen het Oecumenisch Leerhuis. Dit jaar is het thema ‘Abrams erfenis’, over de complexe situatie in het Midden-Oosten. Gedurende 6 donderdagavonden wordt vanuit verschillende achtergronden de complexe situatie in het Midden-Oosten besproken.

181225 kinderkerst frontOp Eerste Kerstdag werd om drie uur ’s middags weer het kerstverhaal uitgevoerd voor en door de kleinste kinderen. Niet alleen werd het geboorteverhaal in woorden verteld, ook mochten de kinderen, die dat wilden, meespelen in het geïmproviseerde spel.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact