vieringen

banner Assen

kerkbalans 200Het resultaat tot nu toe van de Actie Kerkbalans heeft ons als werkgroep heel positief gestemd. Het bedrag aan toezeggingen staat nu op € 68.850.

voedselbank 200Het is een duidelijk beleid van de landelijke voedselbanken. Zij geven alleen voedsel weg aan hun cliënten, dat gedoneerd is. De reden: als we bij leveranciers gaan inkopen, hebben we een dubbele pet op. Dus overwegen zij een onafhankelijk instituut op te richten dat subsidiegelden gaat benutten voor de inkoop.

Muziek en zang hebben samen een bijzondere kracht. Van de kerkvader Augustinus (354-430) is de puntige uitspraak: ‘Zingen is dubbel bidden’. Het zou het motto kunnen zijn van de leden van het Asser gemengd kerkkoor Laudate.

De locatieraad betreurt het ten zeerste dat er in deze coronatijd geen vieringen meer zijn geweest. Er wordt moeite gedaan om de Heilige Mis te gaan streamen. Dan kan men via de website van de parochie de mis bijwonen. De misintenties kunnen hiervoor opgegeven worden.

omzien naar elkaarMeer dan een jaar zitten we al met het corona-virus opgescheept. Zonder pessimistisch te zijn: het zal nog wel even duren voordat we weer zonder zorgen bij elkaar in en uit kunnen lopen of in groepen bij elkaar kunnen komen.

open huis 200Het Open Huis, Brink 25 in Assen, is een in- loophuis voor iedereen die behoefte heeft aan een (warme) huiskamer. Het Open Huis is een gastvrije rustige ontmoetingsplek voor sociaal contact. In het Open Huis werken circa 50 vrijwilligers, die bij toerbeurt inzetbaar zijn.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact