extra akb button

pastorpraat

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: Assen (max. 55), Rolde (max.40), Zuidlaren (max. 38) en Roden (max. 65). En aanmelden is nog steeds verplicht!

Voor Zuidlaren: elke dinsdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913 en via email tot dinsdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Roden: elke woensdag
19.00-20.00 uur, telefoon 050-5014891 en via email tot woensdag 19.00 uur: email kerkbankroden@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie
Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

De Statie Gieten heeft zijn ontstaan voornamelijk te danken aan de overname in de jaren '62/'63 van de vorige eeuw van de slachterij Udema in Gieten door Unilever. Werknemers uit katholiek Brabant werden overgeplaatst naar Udema, maar hadden in Gieten geen plek voor de zondagse kerkdienst.
Aanvankelijk kwam men samen in Rolde, in café-restaurant 't Hof van Rolde. Voorganger was Pater Plum, van Mariëncamp. Al vrij snel, zo blijkt uit mondelinge overleveringen van de heren Cees Roks en Flip Veldhoven, werden misdiensten door de priesters uit Assen gehouden in het Nutsgebouw aan de Asserstraat.
De kerkelijke gemeenschap in Gieten werd in dit tijd al als Statie Gieten aangemerkt. Grondleggers waren de heren Jo Bevers en Cees Roks, kort daarna bestuurlijk aangevuld met de heren Flip Veldhoven en Henk van Ewijk.

Aalmoezenier Hubers deed de H.Mis in het Nutsgebouw; kazuivels, kelken en de andere benodigdheden waren tweedehands verkregen en de Gebr. Dijkhuizen hadden in hun stelmakerij een loeizwaar altaar met steen vervaardigd.
De godsdienstlessen werden in die tijd liefdevol verzorgd door zuster Beata.

Van het Nutsgebouw volgde in latere jaren een verhuizing naar 't Verenigingsgebouw aan de Eexterweg, en tegenwoordig wordt gekerkt in de Dorpskerk.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact