Hoe het begon.
Francesco werd geboren in 1181-1182 als zoon van Pietro Bernardone, die op dat moment voor zaken in Frankrijk verbleef. Zijn moeder gaf hem de naam Giovanni (Johannes). Later werd hij door zijn vader Francesco (Fransman) genoemd. Waarschijnlijk omdat Giovanni vaak met zijn vader voor zaken in Frankrijk was. Ze handelden namelijk in balen stof.

Al enige tijd had het parochiebestuur te kampen met het ontbreken van een secretaris. Na een zoektocht hebben we Derkien Wiedijk, woonachtig in Assen, maar met diepe wortels in de locatie Roden, bereid gevonden om in het parochiebestuur de functie van secretaris op zich te nemen.

In de vergadering van 8 januari in Assen zijn weer veel zaken besproken. In  het kort zetten we deze op een rij.

stille omgang frontOp zaterdag 21 maart a.s. is in de Mozes en Aäronkerk te Amsterdam het jongerenprogramma van de jaarlijkse Stille Omgang. Een programma dat in het teken staat van het thema ‘Luisteren’.

vastenactie 200Al weer heel wat jaren wordt onze Vastenkalender samengesteld door leden van de VOM-groep Roden. Voor veel parochianen inmiddels een traditie tijdens de 40-dagentijd.

vastenactie 200De jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie is in 2020 in Friesland. In het weekend van 2, 3, en 4 april wordt er elke dag vanuit het Karmelklooster gewandeld in afwisselend landschap van de Friese Wouden bij Drachten.

H. Franciscus | Werkvelden