alle video's

De fusie van onze parochie is nu bijna acht jaar geleden gerealiseerd. Op 1 januari 2015 was het samengaan een feit. Twee jaar daarvoor begonnen al de voorbereiding. Heel veel praktische zaken moesten opgelost worden.

Roden opvangIn de Laarkerk in Zuidlaren slapen mannen in de voormalige soos, in Scheemda spelen kinderen in de hal van De Ontmoeting en in Roden heeft de kerkenraad een douche aangeschaft voor de vrouwen in het kerkgebouw: de crisisopvang van asielzoekers zorgt voor dynamiek en ongebruikelijke taferelen in kerken. INLIA in Groningen coördineert de crisisopvang.

In de laatste bijeenkomst van het parochiebestuur kwamen weer diverse onderwerpen aan de orde. We zetten ze de belangrijkste op een rij.

webinar frontHet Netwerk Katholieke Vrouwen, de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) en het Bisdom Den Bosch bieden 7 december a.s. van 19.00 - 21.00 uur een webinar aan met de titel ‘Hoopvol op weg naar een synodale kerk’.

30 november: H. Andreas apostel
Andreas, geboren in Betsaïda, was aanvankelijk een leerling van Johannes de Doper. Later sloot hij zich aan bij Jezus, met wie hij ook zijn broer Petrus in kennis bracht.

Karin Schouwenburg is in 1960 geboren in Oldenzaal, als jongste van drie kinderen. Haar vader werkte destijds bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Oldenzaal. Toen Karin 8 jaar oud was verhuisde het gezin naar Assen als gevolg van de vestiging van het hoofdkantoor van de NAM in Assen.