bisdom assisiIn 2020 is het al weer vier jaar geleden dat wij als bisdom Groningen-Leeuwarden met elkaar op bedevaart zijn geweest. Daarom heeft mgr. Van den Hout het voorstel gedaan om, samen met de VNB, als bisdom een bedevaart te houden naar Assisi.

vormelingendag frontHet Jongerenplatform komt komend schooljaar met TWEE vormelingen-activiteiten die op elkaar aansluiten. De Martinusdag op 9 november met het Thema ‘Bijzonder’ en het vormselweekend van 31 januari-2 februari met het thema ‘Meer!’. Hopelijk lukt het je om aan allebei mee te doen.

bisdom kleurIn de herfst van 2019 biedt de Projectgroep Toerusting, Groningen-Drenthe opnieuw een cursus Suïcide-preventie aan.

muziekdagOp zaterdag 5 oktober 2019 zal in Emmen in de Pauluskerk (Weerdingerstraat 33) door de Diocesane commissie Sint Gregorius in het Bisdom Groningen-Leeuwarden een muzikale bijeenkomst georganiseerd worden rondom Liederen uit de Goede Week.

bisdom kleurIn het seizoen 2018-2019 heeft de Diocesane Werkgroep voor Liturgie de basiscursus ‘Kerkelijk jaar en liturgie,’ aangeboden. Velen hebben in Wolvega aan deze cursus deelgenomen. In het najaar van 2019 start de werkgroep met een vervolg op deze cursus.

bisdom kleurHet verlies van je levenspartner is heel ingrijpend. Je leven staat op zijn kop. Je vraagt je misschien af: hoe verder alleen? Wat maakt het leven weer de moeite waard?

H. Franciscus | Werkvelden