franciscusdag frontEen volle kerk, een prachtig koor, een mooie preek, een vlotte catering, een leuk programma en een uitstekende organisatie. Het waren de onderdelen die de jaarlijkse Franciscusdag tot een succes maakten.

191006 franciscusdag poelsma frontNa de prachtige viering in de historische Jacobuskerk, riep pastor Erich de penningmeester van de parochie Guus Klaas en de voorzitter van de locatieraad Roden Hans Slijkerman naar voren. Frans Poelsma werd verzocht zich bij het gezelschap op het priesterkoor te voegen. Tot zijn grote verrassing werd Frans geëerd met de Bonifatiuspenning.

bisdom kleurHet thema van de Vastenactie 2020 is ‘Werken aan je toekomst’. Op zaterdag 16 november a.s. is in Drachten (Zuiderkerk) de startdag voor Noord-Nederland.

bedevaart frontVoor de busbedevaart reisden we dit jaar af naar het Friese land. Om half negen vertrok een volle bus naar de eerste stopplaats, Sint-Nicolaasga. Het zou de laatste rit worden van vaste chauffeur Gerard Tholen, maar door droevige omstandigheden moest hij verstek laten gaan. Marietje en Gerard kwamen nog wel even naar de kerk om ons uit te zwaaien.

Het duurt nog even, maar op zaterdag 16 november zal er weer een Vormselviering zijn in onze parochie! Er zijn zes jongeren die hieraan deelnemen; Wilma, Wouter, Suzanne, Rebecca-Faye, Dominique en Zania.

In de vergadering van het Parochiebestuur van 4 september in Roden zijn weer diverse onderwerpen aan de orde geweest. Onder andere zijn de volgende zaken besproken.

H. Franciscus | Werkvelden