vieringen

banner Roden

We kunnen ook in Roden weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden is blijft verplicht, behalve in de locatie Roden.

Voor Roden  |  Meer informatie

We zijn aan het einde gekomen van wederom een bijzondere Vastenactie. Waar we normaal gesproken zoveel mensen persoonlijk zien en spreken gedurende de campagne, is dat ook in deze vastentijd helaas door de huidige omstandigheden weer beperkt gebleven. Maar dat heeft ons niet weerhouden om een prachtig bedrag bij elkaar te verzamelen.

KBO 200Op voorhand was het wel duidelijk dat de dans om een stoel in de Tweede Kamer door de coronacrisis anders zou verlopen dan bij voorgaande verkiezingen. Campagne was nauwelijks op klassieke wijze te voeren en werd daardoor minder persoonlijk. Naast het spreiden van het stemmen over drie dagen was het mogelijk om per brief te stemmen.

inloopochtend RodenEind 2018 begonnen we met een goed initiatief, een inloopochtend op de woensdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur. Deze ochtend is voor iedereen bedoeld en ook niet-parochianen zijn welkom.

Kortgeleden kwam ik iemand tegen bij de supermarkt. Hij stond bij de groenteafdeling. In een flits herkende ik hem meteen: een oud-collega. Hij was niet echt mijn vriend geweest, maar toch … Ik wilde hem begroeten en dichterbij gekomen riep ik hem bij zijn naam. Hij reageerde echter niet. Ik ging naast hem staan, herhaalde zijn naam en keek hem aan. Hij was het echt en toch ook weer niet. Zijn ogen keken niet begrijpend en uit zijn mond klonken wat onsamenhangende woorden. We stonden daar hulpeloos.

Er zijn diverse livestreamvieringen vanuit onze kerk geweest. Ook rond de Goede Week en Pasen. Veel vrijwilligers hebben zich ingezet om deze vieringen mogelijk te maken. Hierdoor was het mogelijk de vieringen in de paastijd - zij het op afstand - bij te wonen.
Dank voor jullie inzet en medewerking aan deze vieringen!

Leny Kamphuis, namens de locatieraad

KBO 200Nog steeds weten we niet wanneer we weer activiteiten kunnen en mogen organiseren voor onze leden van KBO Noordenveld-Westerkwartier. We wachten allemaal wanneer we onze vaccinatie tegen het coronavirus krijgen.

Triniteit | Contact

Nieuweweg 11